Informații de ultimă oră despre tratamentul minune din SUA. A ajuns de 3 zile în România

Informații de ultimă oră despre tratamentul minune din SUA. A ajuns de 3 zile în România
Tratamentul cu anticorpi monoclonali, folosit si in Romania

Au apărut informații de ultimă oră despre tratamentul minune din SUA, care a ajuns de 3 zile și în România. Un nou medicament împotriva coronavirusului, Regeneron, a fost aprobat în SUA. Acesta ajută la vindecarea rapidă a pacienților infectați cu virusul ucigaș.

Medicamentul minune din SUA pentru coronavirus a ajuns și în România. Cum acționează Regeneron

Un tratament minune împotriva coronavirusului care a fost aprobat în America a ajuns si în România de câteva zile, scrie antena3.ro. Tratamentul considerat minune se numește regeneron. Este vorba despre tratamentul cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei spike și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. 

Tratamentul de care a beneficiat și Donald Trump a ajuns și la Iași, unde 3 pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase au beneficiat de acest tratament care se află, momentan, în studiu clinic.

Cum acționează anticorpii monoclonali

Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de REGENERON. Regeneronul este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice„, a declarat Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declarațiile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit„, a mai precizat Carmen Dorobăț.

Bolnavii de coronavirus se vindecă rapid în urma tratamentului minune

Medicii din România de la Institutul „Matei Balș” și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, au folosit medicamentul în teste, iar rezultatele sunt excepționale. Bolnavii de coronavirus s-au vindecat mult mai repede.

Diferența dintre tratamentul cu plasmă și cel cu Regeneron ar fi faptul că anticorpii monoclonali din Regeneron sunt sintetici, iar ceilalți sunt naturali. Asta ar avea un efact asupra vindecării pacientului, care se produce mai rapid.

Cine poate beneficia de noul tratament

Anticorpii pot fi administrați pentru tratamentul cazurilor ușoare și moderate de coronavirus, la adulți, inclusiv persoane peste 65 de ani, dar și la copii și adolescenți. Americanii au anunțat că anticorpii nu sunt autorizați pentru pacienții spitalizați din cauza coronavirus sau care necesită terapie cu oxigen.

Noul tratament a fost luat în discuție de de şi prof. Adrian Streinu Cercel, care deja îl foloseşte deja la Instititul Matei Balş. Acesta consideră că noul tratament este metoda pentru stoparea pandemiei.

Anticorpii monoclonali, modalitatea de ieșire din pandemie

Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important. 

În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie.

Regeneron scoate virusul din circulație

Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie„, a declarat Adrian Streinu Cercel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI