24 ian. 2021 | 15:52

Informații de ultimă oră despre redeschiderea școlilor. Ce se întâmplă, de fapt, în culise

Știri generale
Informații de ultimă oră despre redeschiderea școlilor. Ce se întâmplă, de fapt, în culise
Revenirea în clase din 8 februarie, o certitudine

Un alt subiect fierbinte al acestor zile de început de an, este începerea școlii, fizic, din 8 februarie. Deși, practic, sistemul este nepregătit, Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu anunță revenirea în clase din 8 februarie. În același timp, Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, spune că se cam grăbesc lucrurile. Deja, mai spune Cîmpeanu, s-au luat în calcul diferitele scenarii, dar practica ne omoară, că la teorie stăm bine.

Revenirea în clase din 8 februarie, o certitudine

Odată cu începerea noului semestru, anunțat pe 8 februarie, Sorin Cîmpeanu a dat ca certă revenirea în clase din 8 februarie, dar cu modificări considerabile. Printre primele modificări, anunțate pe 21 ianuarie, a fost micșorarea numărului de elevi în clase odată cu revenirea în clase din 8 februarie.

”Cred că atâta vreme cât această metodologie este asumată de un ministru al educației în funcție, atâta vreme cât impactul financiar.

Este vorba de simpla micșorare de la 28 la 26 pe filieră teoretică. Se vor micșora de la 28 la 24 pe filiera tehnologică plus profesional plus dual. Impactul este mult peste 1000 de clase.”, anunța ministrul.

Mergând mai departe cu lucrurile, același ministru anunța recent că „Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează”. Asta însemnând că sunt încă discuții între factorii de decizii, din cadul Ministerului Educației, Sănătății și Finanțelor. Cîmpeanu a mai declarat că aceste discuții sunt unele aprinse și cu multe puncte nerezolvate încă.

”Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă. Analiza se va încheia cu o decizie anunţată deja pentru data de 2 februarie.

Cei îndreptăţiţi cu competenţe în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii”, a spus Cîmpeanu, duminică, într-o intervenţie la postul Digi 24.

Scenariile pentru revenirea din 8 februarie

În aceeași intervenție televizată, ministrul Sorin Cîmpeanu a abordat și discuția despre eventualele scenarii pentru revenirea în clase, declarând că sunt luate în considerare mai multe astfel de situații. Unul din punctele nevralgice, predarea hibrid, a fost exclusă din start, mai declară ministrul, datorită ineficienției dovedite.

„Scenariile anunţate exclud această posibilitate de derulare a scenariului hibrid. Acesta s-a dovedit a fi ineficient din perspectivă educaţională.

Scenariile anunţate rămân aceleaşi, sub rezerva analizei evoluţiei epidemiologice, mai ales cu privire la această nouă tulpină”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Concluzia declarațiilor ministrului Sorin Cîmpeanu este că revenirea în 8 februarie, este o certitudine. O altă concluzie, cel puțin în teorie, este că s-au luat toate măsurile ca elevii să fie în siguranță și că nu vor exista riscurile unei infectări a acestora sau a cadrelor didactie.

Programări pentru profesori la vaccinarea anti-covid în martie

În cazul cadrelor didactice, încadrate în etapa a II-a de vaccinare, există o situație, cel puțin ciudată.

În condițiile în care a început etapa a doua de vaccinare, și revenirea în clase din 8 februarie, profesorii nu mai au locuri la programările de vaccinare, găsind locuri doar din martie.

Asta în condițiile în care se cere imperativ vaccinarea acestora pentru a nu deveni posibili factori de infectare în școli.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro