Informații de ultimă oră despre Christian Eriksen. Ce urmează pentru fotbalistul danez

Informații de ultimă oră despre Christian Eriksen. Ce urmează pentru fotbalistul danez
Informatii de ultima ora despre Christian Eriksen. Ce urmeaza pentru fotbalistul danez

Apar detallii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Christian Eriksen. Fotbalistul danez va fi supus unei proceduri chirurgicale pentru montarea unui dispozitiv care să îi ajute inima să funcționeze la parametri normali. Toată lumea se întreabă acum dacă mijlocașul ofensiv al Danemarcei va mai putea juca fotbal. Cardiologul său face lumină în acest caz.

Informații de ultimă oră despre Christian Eriksen. Ce urmează pentru fotbalistul danez

Iubitorii fotbalului au trăit un adevărat șoc la meciul dintre Danemarca și Finlanda, atunci când, în minutul 43 al partidei, Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon, în urma unui stop cardio-respirator. Mijlocașul danez a fost resuscitat timp de 13 minute de echipa medicală, iar ulterior a fost transportat la spitalul din Copehaga, acolo unde se află și acum. În prezent, Eriksen se află în afara oricărui pericol, însă urmează o perioadă dificilă de recuperare pentru el.

Potrivit Federației de Fotbal din Danemarca, jucătorul va fi supus unei intervenții chirurgicale pentru montarea unui defibrilator ICD, care ajută la monitorizarea și reglarea ritmului inimii.

„După ce Christian a trecut prin mai multe invetigații s-a decis că ar trebui să aibă un ICD. Acest dispozitiv este necesar după un atac de cord. Christian a acceptat această soluție recomandată, totodată, de mai mulți specialiști naționali și internaționali”, se arată într-un comunicat al Federației de Fotbal din Danemarca, potrivit spotmedia.ro.

În 2019, un alt jucător de talie mondială, Daley Blind, de la Ajax, a suferit o intervenție asemănătoare, în urma căreia a reușit să își continue cariera.

Cardiologul lui Eriksen, sceptic în privința revenirii pe teren

Acum, însă, întrebarea de pe buzele tuturor este dacă mijlocașul danez, în vârstă de 29 de ani, va fi nevoit să își agațe ghetele în cui sau nu. Cardiologul Sanjay Sharma, cel care l-a monitorizat pe Eriksen timp de șapte ani, pe când juca la Tottenham (2013-2020), nu este foarte optimist în ceea ce privește posibilitatea ca fotbalistul să revină la cel mai înalt nivel. Sanjay Sharma a declarat pentru cotidianul spaniol AS că ”va fi extrem de dificil ca el să mai joace.”

”Toți suntem fericiți și recunoscători pentru faptul că un jucător atât de bun și care mai are mult timp de trăit este în stare bună. Acum, cred că toți medicii se întreabă și vor să afle ce s-a întâmplat și cum să remedieze. Apoi, dacă se poate remedia, medicii sunt nevoiți să evalueze ce riscuri există în continuare.

Cred că sfatul tuturor specialiștilor va fi ca el să nu mai joace fotbal. Scopul nostru este să apărăm viața.

Dacă așa ceva s-a petrecut în urma unui efort intens la un meci de fotbal de cel mai înalt nivel, niciun medic nu ar dori ca acest episod să se repete.

”Viața lui în fotbal nu se încheie”

Dar asta nu înseamnă că viața lui în fotbal se încheie. Poate deveni antrenor, comentator, poate fi implicat și în alte funcții.

Probabil el nu a conștientizat ce s-a întâmplat, mai are nevoie de timp să proceseze. Dar eu cred că va fi extrem de dificil ca el să mai continue să joace la Inter după ce s-a întâmplat. Sunt și țări care impun restricții în acest sens”, a declarat cardiologul lui Tottenham.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI