Informații de ultimă oră despre asasinatul din Arad. Descoperirea autorităților despre detonarea bombei

Informații de ultimă oră despre asasinatul din Arad. Descoperirea autorităților despre detonarea bombei
Ancheta atentatului de la Arad în plină desfășurare

În luna mai România era zguduită de ceea ce autoritățile aveau să catalogheze ca un atentat terorist. Într-o parcare din Arad, Ioan Crișan avea să-și găsească sfârșitul, după ce mașina sa a explodat. Primele investigații au certificat faptul că drama s-a întâmplat în urma declanșării unui dispozitiv exploziv aflat sub bancheta din față a mașinii. Autoritățile declară că investigațiile sunt în curs și noi dovezi au ieșit la iveală.

Ancheta atentatului de la Arad în plină desfășurare

Omul de afaceri Ioan Crișan avea să moară tragic în mașina sa, într-o parcare din Arad. Filmul atentatului a fost dezbătut și întors pe toate fețele. De la momentul plecării din apartamentul aflat în apropierea parcării unde a explodat mașina și până la ultimele 72 de ore din viața afaceristului.

Cu toate astea nu s-au găsit indicii clare că ar fi avut dușmani sau răfuieli cu anumite persoane. Autoritățile au descoperit urm de ADN la locul accidentului, ulterior mergând și pe firul amantei acestuia, directoarea companiei deținute de Ioan Crișan. Conform datelor Ioan Crișan de la aceasta din apartament ar fi plecat în dimineața fatidică spre supermarkertul unde avea să-și găsească sfârșitul.

Imagini preluate de pe camerele de luat vederi plasează un posibil suspect la locul deflagrației, dar nimic concret. Ministrul Lucian Bode declara imediat după preluarea anchetei că s-au găsit dovezi, dar trebuie analizate cu atenție pentru a descoperi făptașul.

„Autorităţile statului român sunt total implicate în rezolvarea acestui caz. Volumul de muncă este unul urias. Colegii mei sunt determinati şi fac eforturi pentru ca persoanele responsabile să fie aduse în faţa justiţiei. (…) Dispozitivul a fost montat în maşină ceea ce arată un mod de operare diferit faţă de alte moduri în care dispozitivele au fost montate în exteriorul maşinii.

Mi-am exprimat supărarea că nu am reuşit să dejucăm acest atentat. Acum vedem că vorbim de un mod de operare diferit. Un anumit sector, zonă infracţională acţionează într-un fel, montează aceste dispozitive în exterior şi într-o anumită zonă se operează aşa ca la Arad. Pe măsură ce cercetăm, limităm spectrul de analiză. Parchetul general coordonează foarte bine această anchetă.”, a explicat Lucian Bode.

Mașina lui Ioan Crișan aruncată în aer cu un telefon mobil

Dacă până acum anchetatorii nu au mai dat publicități nicio informație, se pare că acum au decis să actualizeze datele despre anchetă. Așa cum s-a anticipat încă din prima zi, mașina afaceristului Ioan Crișan ar fi fost aruncată în aer de undeva din apropiere, cu ajutorul unui dispozitiv declanșator al explozibilului aflat sub bancheta din față.

Cei care se ocupă de anchetă presupuneau, la un moment dat, că declanșarea s-ar fi făcut cu un telefon mai vechi, fără GPS, pentru a putea ascunde identitatea atentatorului. Recent, însă, s-a descoperit un slot de card de memorie pentru terminale de generație mai nouă la fața locului. Noua concluzie este că terminalul, spun cei de la Aradon, ar fi un telefon mobil marca Alcatel mai nou. Pe de altă parte, același Lucian Bode a decis ca familia omului de afaceri Ioan Crișan să fie pusă sub observație.

„Prin toate structurile noastre monitorizăm atent ce se întâmplă în proximitatea familiei Crişan, a zonei în care s-a întâmplat, în zona în care îşi desfăşura activitatea.” a declarat Lucian Bode.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI