Informații ANM. Prognoza meteo, sâmbătă, 9 mai: maxime de 25 de grade și ceață

Informații ANM. Prognoza meteo, sâmbătă, 9 mai: maxime de 25 de grade și ceață

Specialiștii de la ANM anunță că sâmbătă, 9 mai, vom avea parte de o vreme frumoasă. Cerul va fi variabil, iar maximele vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade Celsius. Pe arii restrânse, se va forma ceața.

Informații ANM despre ziua de sâmbătă, 9 mai

A doua săptămână din mai va fi mai caldă decât așa cum ne-am obișnuit, lucru care se va resimți în regiunile sudice, vestice și sud-vestice. În extremitatea de nord a teritoriului va fi ușor mai frig. În restul țării, valorile temperaturilor vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

„Valorile termice vor fi ușor mai ridicate, decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sudice, vestice și sud-vestice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane”, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 11-18 mai.

Informații ANM. Prognoza meteo, sâmbătă, 9 mai: maxime de 25 de grade și ceață
Starea vremii, ora 08.00, 9 mai 2020

Astăzi, vremea va fi în general frumoasă în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar numai izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată, cu posibilitate mai mare în nordul și nord-estul României. Vântul va fi moderat pe litoral și la munte și va sufla slab în celelalte zone.

Maximele se vor încadra între 17 și 25 de grade Celsius, iar temperaturile minime între 1…2 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 13…14 grade Celsius în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor fi în creștere, încadrându-se între cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Maxima zilei va fi de 23…24 grade Celsius, iar minima de 9…11 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI