Prognoza meteo pentru weekend-ul 8-10 mai. Când se va ajunge la 30 de grade Celsius

Începând de mâine, temperaturile vor crește pe teritoriul țării noastre, pentru a se apropia de maxime de 30 de grade Celsius. Pe de altă parte, în partea estică și sud-estică a României vremea va fi ploiasă, în pofida temperaturilor crescânde, în vreme ce în Carpații Orientali și în partea de est a Carpaților Meridionali vor fi, de asemenea, ploi.

Vremea rea dispare, iar temperaturile cresc

Vineri, temperaturile cele mai scăzute la nivel de țară vor fi înregistrate în estul Transilvaniei, unde vor coborî la -1 grad Celsius, în vreme ce în zona Dobrogei, minimele vor fi de 10-11 grade Celsius. Alături de Moldova și Dobrogea, celelalte provincii menționate mai sus vor înregistra maxime cuprinse între 13 și 23 de grade Celsius.

Ziua lui Saturn va veni cu soare, dar, la fel ca vineri, cu ploi, de data aceasta în zonele montane și în nord-vestul țării. Atmosfera zilei va avea temperaturi de 18-25 de grade Celsius. În Capitală, noaptea de vineri spre sâmbătă va fi răcoroasă, cu temperaturi de 7 grade, în vreme ce următoarea zi va fi destul de călduroasă, urcând la 20 de grade Celsius.

Luni, cea mai călduroasă zi din ultima perioadă

Duminică va fi cea mai călduroasă zi din intervalul weekendului în țară, cu temperaturi care vor urca până la 27 de grade la miezul zilei, iar în Capitală cel mai călduros moment al zilei va fi seara, numărând 24 de grade Celsius.

Începând de mâine, vremea devine călduroasă
Începând de mâine, vremea devine călduroasă

Iar trendul meteorologic ascendent va duce maximele la 30 sau chiar 31 de grade, maxime ce vor fi înregistrate pe parcursul zilei de luni. Tot luni va fi prima zi din ultima perioadă în care atmosfera va fi însorită pe tot parcursul zilei, potrivit estimărilor, fără nori și vără episoade de vânt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI