Informația bombă a anului 2022: hotărârile privitoare la starea de alertă, anulate de Curtea de Apel

Informația bombă a anului 2022: hotărârile privitoare la starea de alertă, anulate de Curtea de Apel
Informații de ultimă oră despre hotărârile în privința stării de alertă: au fost anulate de Curtea de Apel

Românii iau la cunoștință noile informații cu privire la starea de alertă. Hotărârile în această direcție au fost anulate de Curtea de Apel. Iată explicațiile unui avocat despre ultimele detalii! Ce arată anunțul oficial?

Toate hotărârile privitoare la starea de alertă, anulate de Curtea de Apel: detalii oficiale

Curtea de Apel Bacău a anulat integral toate hotărârile în privința stării de alertă, până la nivelul lunii octombrie 2021. Ultimele trei fuseseră deja anulate de Curtea de Apel București. În acest context, starea de alertă nu mai are nicio bază legală. Un avocat a venit cu mai multe detalii în acest sens în cadrul unei intevenții la Antena 3.

Acesta susține că toate cele 13 hotărâri din această direcție până în momentul de față sunt nedefinitve, astfel că nu există posibilitatea de a fi schimbate. El a subliniat că este un avertisment sever pentru că este vorba despre Cinci curți de Apel din România care au spus că aceste hotărâri care au fost pronunțate de la începutul pandemiei sunt ilegale.

„Toate aceste lucuri sunt ilegale și cineva va trebui la un moment dat să plătească”

„Toate cele 13 hotărâri care s-au pronunțat în acest sens până în momentul de față sunt nedefinitive, adică încă mai există posibilitatea de a fi schimbate. Însă ceea ca o consecință imediată și extrem de importantă este avertismentul public pe care îl constituie în momentul de față aceste 13 hotărâri, care în totalitate sau în parte au desființat deciziile de prelungire aproape la nesfârșit a stării de alertă.

Este un avertisment foarte sever pentru că de data aceasta nu mai este vorba de o hotărâre singulară, ci de nu mai puțin de Cinci curți de Apel din țară, din 15, care au spus că aceste hotărâri care au fost pronunțate încă de la începuturi, din mai 2020, sunt ilegale”, a declarat Gheorghe Piperea.

Detalii

Avocatul a avertizat că este greșit să considerăm că autoritățile pot fi absolvite de consecințe pentru unele decizii. Acesta a menționat că existența unei crize sanitare grave nu înseamnă că măsurile luate de autorități la nevoie trebuie să fie ilegale.

„Faptul că există o criză sanitară foarte gravă nu înseamnă că măsurile pe care le iau autoritățile trebuie să fie ilegale și să acceptăm asta. Există 106 hotărâri ale CNSU anulate pentru că, pur și simplu, nu au fost publicate în Monitorul Oficial. Nu era nimic greu, complicat să știi că astfel de hotărâri care au caracter normativ trebuie publicate în M. Of.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI