Un indicator rutier i-a lăsat pe mulți cu semne de întrebare. Chiar și unii șoferi profesioniști au rămas fără răspuns în privința sa. Semnul în cauză a dat mari bătăi de cap multor conducători auto. Ce trebuie să facă cei care îl întâlnesc pe stradă? Acesta se adresează și șoferilor care transportă mărfuri periculoase. Cum arată și de ce este mai puțin cunoscut de majoritatea românilor care au carnet de conducere?
Multe indicatoare rutiere continuă să dea mari bătăi de cap șoferilor din România. Oamenii uită destul de repede semnificația semnelor pe care le întâlnesc în trafic, așa cum este cazul și indicatorului prezentat astăzi. Acesta avertizează conducătorii auto cu privire la accesul vehiculelor care transportă mărfuri periculoase.
Mulți din cei care l-au văzut s-au întrebat rapid ce semnifică și ce trebuie să facă atunci când îl întâlnesc în drumul lor. De asemenea, un număr mare dintre români au întâmpinat dificultăți atunci când a venit vorba despre el. Indicatoarele rutiere sunt esențiale pentru buna funcționare a traficului pe șosele, iar respectarea lor este obligatorie.
Cu siguranță toți șoferii sunt conștienți de riscul la care se supun în cazul în care nu respectă regulile Codului Rutier. Semnul dificil de mai jos informează participanții la trafic cu privire la accesul interzis al vehiculelor care transportă mărfuri sau substanțe periculoase.
El se întâlnește în zonele populate și este amplasat în locurile în care prezența unor astfel de mărfuri poate constitui un real pericol. Nu puține sunt situațiile în care lipsa cunoștințelor rutiere au condus la adevărate tragedii. De asemenea, numărul accidentelor pe șoselele din țara noastră nu este deloc unul mic.
Peste 1.000 de persoane au murit şi alte aproximativ 2.260 au fost rănite grav în anul 2022. Oamenii s-au stins din viață în accidente rutiere produse la nivelul întregii țări, conform Inspectoratului General al Poliției Române.
IGPR a transmis că în perioada 1 ianuarie – 30 august, la nivel naţional, au fost înregistrate 2.878 de accidente, soldate cu decesul a 1.029 de persoane şi rănirea gravă a altor 2.258. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: indisciplina pietonilor (18%) – 517 accidente, 215 persoane decedate, 307 rănite grav sau nerespectarea regimului legal de viteză (18%).
De asemenea, polițiștii susțin că alte cauze de producere a accidentelor grave sunt și: abaterile bicicliştilor (11,2%), rezultând 323 de accidente, soldate cu decesul a 86 de persoane şi rănirea gravă a altor 237, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor (8,2%), fiind înregistrate 237 de accidente, soldate cu decesul a 52 de persoane şi rănirea gravă a altor 209 şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (8,2%).