Indicatorul rutier de care puţini au habar. Ce semnifică, de fapt, şi ce trebuie să facă neapărat şoferii când îl văd

Indicatorul rutier de care puţini au habar. Ce semnifică, de fapt, şi ce trebuie să facă neapărat şoferii când îl văd
Cele mai neobișnuite semne de circulație rutiere din lume

În întreaga lume, ca și în România, de altfel, există anumite indicatoare rutiere rare. Deși nu sunt folosite intens, ca cele deja cunoscute, acestea apar din când în când. Încălcarea acestora pot aduce și amenzi. Este și cazul nostru de astăzi, în care discutăm despre indicatorul rutier de care puţini au habar. Aflăm împreună ce semnifică, de fapt, şi ce trebuie să facă neapărat şoferii când îl văd, dar vobim și de cele mai neobișnuite semne de circulație rutiere din lume.

Cele mai neobișnuite semne de circulație rutiere din lume

Șoferii interesați să călătorească în toată lumea sunt sfătuiți să se familiarizeze cu semnele rutiere neobișnuite pe care le-ar putea întâlni. Specialiștii au dezvăluit câteva semne rutiere rare pe care turiștii și oamenii de afaceri le vor vedea probabil în timpul călătoriilor lor.

În ciuda unei uniformități și standardizări generale, unele semne de circulație prezintă diferențe relevante între țări. Culori și imagini diferite au fost adoptate pe unele semne și, deși majoritatea sunt destul de ușor de înțeles, altele ar putea necesita cunoștințe prealabile pentru a le descifra pe drum.

Șofatul în alte țări poate fi o provocare. Fie că volanul se află pe partea opusă a mașinii, fie că mergeți pe partea „greșită” a străzii, fie că semnele de circulație și semnificația lor sunt derutante, este ușor să vă încurcați. Iată câteva semne rutiere neobișnuite, și explicații despre semnificația lor, din întreaga lume.

1. Semnul rutier cu o stâncă abruptă, în Argentina

Mașinile nu au tendința de a levita în Argentina. Acest semn rutier este menit să le reamintească șoferilor să fie precauți cu privire la viteza pe un deal care se apropie.

2. Semnul rutier de traversare a unei lame din Bolivia

Atunci când conduceți în Bolivia și în alte țări din America de Sud, trebuie să fiți atenți la lama care traversează drumul. Am auzit că scuipă.

3. Semnul rutier „Blind Hill” din Islanda

Acest semn de exclamare este menit să vă atragă atenția asupra blindhæð, sau „dealul orb”, unde nu puteți vedea dacă cineva vine spre dumneavoastră din partea cealaltă.

4. Semnul rutier cu arici găsit în Regatul Unit

Asigurați-vă că aveți cele mai puternice anvelope posibile dacă treceți prin Marea Britanie și nu observați acest indicator rutier. Acesta îi avertizează pe automobiliști că în apropiere se află arici țepoși, dar adorabili. Sau, mai bine, conduceți cu atenție sporită și evitați să dați cu totul peste acești micuți.

5. Semnul rutier de trecere a săniilor din înghețata Groenlandă

Într-o țară cu foarte puține drumuri și cu multă gheață, săniile trase de câini sunt una dintre cele mai bune modalități de deplasare. Acest semn din Groenlanda îi avertizează pe șoferi că ar putea exista sănii în față.

Acestea sunt doar o mică parte din cele mai neobișnuite semne de circulație rutiere din lume. Acum trecem la indicatorul rutier de care puţini au habar. Aflăm împreună ce semnifică, de fapt, şi ce trebuie să facă neapărat şoferii când îl văd.

Indicatorul rutier de care puţini au habar, și ce semnifică, de fapt

Indicatorul despre care discutăm azi nu este unul folosit în exces pe drumurile României, dar acolo unde apare este important să ținem cont de el.

Indicatorul este în formă de triunghi, cu marginile roșii, iar pe interiorul alb apare o zonă demarcată cu negru, care reprezintă presemnalizarea unei  amenajări rutiere care oferă și posibilitatea întoarcerii vehiculelor”.

În cazul unui astfel de indicator, șoferii au voie să întoarcă mașina în locul semnalizat, chiar dacă se află pe o șosea, sau chiar autostradă, având și obligația de a reduce viteza de deplasare până în dreptul zonei semnalizate.

Urmăriți Playtech.ro și pe