Incredibil ce a făcut o femeie din Sibiu pentru bani! S-a dat drept refugiată și a primit bunuri de peste 1.500 de lei

Incredibil ce a făcut o femeie din Sibiu pentru bani! S-a dat drept refugiată și a primit bunuri de peste 1.500 de lei
O femeie s-a dat drept refugiată pentru a primi alimente gratis

Polițiștii au reținut o femeie în vârstă de 32 de ani, după ce un bărbat a reclamat că aceasta s-a dat drept refugiată pentru a primi donații. Falsa refugiată s-a prezentat la un centru de colectare donații, iar voluntarii, fără a ști cine este cu adevărat, i-au oferit bunuri în valoare de 1.500 de lei.

Femeia a primit alimentate, jucării și alte bunuri

Cel care a reclamat faptul că, de fapt, femeia este o impostoare, a fost organizatorul unei campanii umanitare destinate sprijinirii refugiaților din Ucraina. Bărbatul s-a prezentat la Poliția Sibiu și a reclamat că o femeie necunoscută a pretins a fi refugiată din Kiev și l-ar fi determinat să-i doneze mai multe bunuri.

„În cauză, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul de Investigații Criminale, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar în urma investigațiilor efectuate cu celeritate, polițiștii au reușit identificarea femeii, o sibiancă în vârstă de 32 de ani”, au transmis, luni, reprezentanții Poliției Sibiu.

„Refugiata” a primit diferite bunuri de igienă corporală, rechizite școlare și jucării. În total, prejudiciul provocat de femeie se ridică la circa 1.500 de lei. Din fericire, acesta a fost recuperat în totalitate. Poliția municipiului Sibiu continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Românii care găzduiesc refugiați vor primi ajutor de la stat

În cursul zilei de vineri, Guvernul a aprobat ajutorul pe care îl va acorda cetățenilor români care găzduiesc refugiați din Ucraina. Suma de bani ar trebui să acopere o parte din cheltuielile cu hrana cetățenilor ucraineni care ajung în România și sunt găzduiți. Oamenii vor primit 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană cazată.

„Se stabileşte mecanismul prin care persoanele fizice… beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana. Sprijinul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este 20 de lei pe zi”, a anunţat, vineri, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Potrivit aceleiași surse, ajutorul este dimensionat pentru circa 15.000 de persoane pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, ca urmare a crizei refugiaților, bugetul MAI a fost suplimentat cu 18 milioane de lei pentru IGSU din fondul de rezervă bugetară al Guvernului.