14 mart. 2022 | 17:52

Incredibil ce a făcut o femeie din Sibiu pentru bani! S-a dat drept refugiată și a primit bunuri de peste 1.500 de lei

News
Incredibil ce a făcut o femeie din Sibiu pentru bani! S-a dat drept refugiată și a primit bunuri de peste 1.500 de lei
O femeie s-a dat drept refugiată pentru a primi alimente gratis

Polițiștii au reținut o femeie în vârstă de 32 de ani, după ce un bărbat a reclamat că aceasta s-a dat drept refugiată pentru a primi donații. Falsa refugiată s-a prezentat la un centru de colectare donații, iar voluntarii, fără a ști cine este cu adevărat, i-au oferit bunuri în valoare de 1.500 de lei.

Femeia a primit alimentate, jucării și alte bunuri

Cel care a reclamat faptul că, de fapt, femeia este o impostoare, a fost organizatorul unei campanii umanitare destinate sprijinirii refugiaților din Ucraina. Bărbatul s-a prezentat la Poliția Sibiu și a reclamat că o femeie necunoscută a pretins a fi refugiată din Kiev și l-ar fi determinat să-i doneze mai multe bunuri.

„În cauză, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul de Investigații Criminale, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar în urma investigațiilor efectuate cu celeritate, polițiștii au reușit identificarea femeii, o sibiancă în vârstă de 32 de ani”, au transmis, luni, reprezentanții Poliției Sibiu.

„Refugiata” a primit diferite bunuri de igienă corporală, rechizite școlare și jucării. În total, prejudiciul provocat de femeie se ridică la circa 1.500 de lei. Din fericire, acesta a fost recuperat în totalitate. Poliția municipiului Sibiu continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Românii care găzduiesc refugiați vor primi ajutor de la stat

În cursul zilei de vineri, Guvernul a aprobat ajutorul pe care îl va acorda cetățenilor români care găzduiesc refugiați din Ucraina. Suma de bani ar trebui să acopere o parte din cheltuielile cu hrana cetățenilor ucraineni care ajung în România și sunt găzduiți. Oamenii vor primit 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană cazată.

„Se stabileşte mecanismul prin care persoanele fizice… beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana. Sprijinul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este 20 de lei pe zi”, a anunţat, vineri, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Potrivit aceleiași surse, ajutorul este dimensionat pentru circa 15.000 de persoane pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, ca urmare a crizei refugiaților, bugetul MAI a fost suplimentat cu 18 milioane de lei pentru IGSU din fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro