Incident nefericit la Craiova. Mai mulți copii au fost răniţi după ce caruselul în care se aflau s-a rupt: „A fost târât cu faţa pe acea tablă zincată”

Incident nefericit la Craiova. Mai mulți copii au fost răniţi după ce caruselul în care se aflau s-a rupt:
Mai mulți copii au fost răniţi după ce caruselul în care se aflau s-a rupt

Copiii unor cadre medicale din Craiova au fost răniți după ce un carusel în care se aflau s-a rupt. De asemenea, mama era și ea în carusel, însă nu a reușit să-și ajute fetița de trei ani și jumătate și băiețelul de doar un an.

Copii răniți după ce s-a rupt caruselul în care se aflau

Mama copiilor a privit neputincioasă cum figurina în care se aflau a căzut într-o parte. Copilul cel mic a fost târât cu fața pe tabla caruselului. Tragedia s-a întâmplat chiar de ziua băiatului cel mic. Incidentul a avut loc în Parcul Tineretului din Craiova. Cei doi soți au mers cu cei doi copii la locul de joacă din parc.

În momentul în care fetița a văzut caruselul, a cerut să se plimbe, împreună cu frățiorul ei mai mic. Mama le-a spus că nu se poate, însă administratorul i-a dat voie să se urce și ea cu cei mici, deoarece figurinele pot ține o greutate mai mare. Pentru a se urca împreună cu copiii, femeia a plătit 10 lei în plus.

“Prima dată ne-am dat într-o figurină. Nu a fost nicio problemă.  Fetiţa a spus că mai vrea încă o dată şi ne-am mutat in Mickey Mouse. Am auzit la un moment dat un zgomot, ca şi cum ceva s-a rupt. Nu am mai avut timp să fac nimic. Macheta s-a rupt, ne-am răsturnat, fetiţa a căzut peste băieţel, mânuţa lui a fost prinsă sub figurină  şi a fost târât cu faţa pe acea tablă zincată până când caruselul s-a oprit”, a povestit femeia.

Părinții susțin că administratorul dă vina pe ei

Tatăl a sărit imediat să-și ajute copiii și soția. A ridicat figurina căzută și a reușit să-i scoată mâna băiatului. În tot acest timp, oamenii care au asistat la scene au sunat la 112. Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a aflat exact ce s-a întâmplat.

Aceștia au audiat-o pe mama copilului. De asemenea, audiat a fost și administratorul caruselului. Acesta a încercat să se apere, spunând că ar fi avertizat-o pe femeie să nu se urce în carusel alături de copii. Pe de cealaltă parte, părinții susțin că administratorul minte și că încearcă să scape.

” Acum, aruncă vina pe noi. Ireal. Dacă domnul administrator nu a fost de acord, de ce a pornit aparatul? Putea să mă ia de mână şi să mă dea jos, dacă mă împotriveam putea sa cheme poliţia.

Lucrurile nu au stat deloc aşa. E clar ca aceste aparate pun in pericol viaţa copiilor noştri, iar acum se încearcă muşamalizarea cazului. Am depus plângere şi cerem să se ia măsuri urgente pentru ca să nu păţească şi alte familii ce am păţit noi”, a spus mama celor doi copii.