Incident nefericit într-o încăpere a Secţiei 3 de Poliţie din Bucureşti. Tavanul clădirii s-a prăbușit din senin

Incident nefericit într-o încăpere a Secţiei 3 de Poliţie din Bucureşti. Tavanul clădirii s-a prăbușit din senin
Incident nefericit într-o încăpere a Secţiei 3 de Poliţie din Bucureşti. Tavanul clădirii s-a prăbușit din senin

Tavanul Secției 3 de Poliție din București s-a prăbușit. Din fericire, niciun polițist nu se afla în biroul respectiv în acel moment. Imaginile au fost făcute publice de sindicatul Europol.

Tavan prăbușit într-o secție de poliție din Capitală

De asemenea, Poliția Capitalei a precizat că sediul secției era în curs de modernizare. Expertiza tehnică și studiul de fezabilitate s-ar fi efectuat în anul 2020. Cu toate acestea, lucrările au fost puse în așteptare din cauza avizelor necesare.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție al Municipiului București, joi, o bucată de tencuială s-a desprins din tavanul Secției 3 de Poliție din Capitală. În urma incidentului, nu au fost înregistrate victime.

Conform sursei citate, incidentul a avut în cursul zilei de miercuri. Joi dimineață au început lucrări de reparație curente, care vor asigura funcționalitatea subunității pentru o perioadă scurtă de timp.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespundă cerinţelor funcţionale pentru secţia de poliţie”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Secția 3 de Poliției din Capitală se află într-un proiect de modernizare derulat prin BIRD. Încă din anul 2020, au fost realizate deja studiul de fezabilitate și expertiza tehnică. Documentele necesare au fost depuse la Direcția de Cultură a Municipiului București, pentru a obține avizele necesare continuării proiectului.

Reacția Sindicatului Europol

Cu toate că documentele necesare au fost deja depuse pentru aprobarea avizelor, Direcția de Cultură a solicitat completarea studiului de fezabilitate cu un studiu istoric, având în vedere vechimea clădirii în care funcționează Secția 3 Poliție.

”După avizare, în funcţie de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziţie proiectare şi execuţie. Pentru funcţionarea, o scurtă perioadă de timp, în sediul subunităţii, din dimineaţa de 02.09., se execută anumite lucrări de reparaţii curente. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespunda cerinţelor funcţionale pentru  secţia de poliţie”, precizează Poliţia Capitalei.
Reprezentanții Sindicatului Europol au anunțat miercuri seară incidentul, contextul în care recent, Lucian Bode, ministrul de Interne, vorbea despre „asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră”. „Nu e mare diferenţă că eşti ultragiat pe stradă sau de propria instituţie care nu dă 2 bani pe siguranţa noastră şi chiar a cetăţenilor”, susțin aceștia.
„Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP! În ultima apariţie publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri şi poduri, despre asfaltări şi proiecte de infrastructură rutieră. În timp ce la MAI figurează încă Lucian Bode ca ministru, în Secţia 3 Poliţie din Bucureşti, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile poliţiştilor… „, arată Sindicatul Europol, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI