Incident aviatic pe Aeroportul Otopeni. Pneurile unui avion au explodat [FOTO]

Incident aviatic pe Aeroportul Otopeni. Pneurile unui avion au explodat [FOTO]
Incident aviatic pe Aeroportul Otopeni

Un nou incident aviatic s-a produs marți, 9 iulie, pe Aeroportul Otopeni. Pneurile unui avion care venea de la Satu Mare au explodat la aterizare. În momentul producerii incidentului, în aeronavă se aflau 22 de pasageri.

UPDATE: ”Compania Tarom informează publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare – Bucureşti, având la bord 22 de pasageri. După aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor”, a anunţat compania Tarom.

De asemenea, o echipă de investigaţii se va deplasa la faţa locului.

”Avionul a aterziat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, iar momentan li se asigură asistenţă la sol conform EC 261/2004”, precizează compania.

Incident aviatic pe Aeroportul Otopeni

Incidentul aviatic s-a produs marți, 9 iulie, la ora 19.42. O aeronavă care venea de la Satu Mare a avut probleme la aterizarea pe Aeroportul Otopeni, după ce pneurile au explodat la contactul cu asfaltul. Compania Națională Aeroporturi București a anunțat că aeronava de tip ATR 42 avea 22 de pasageri la bord în momentul în care s-a produs incidentul.

Avionul a rămas temporar imobilizat pe pista de decolare – aterizare nr. 2 (08L-26R), iar traficul aerian nu a fost afectat.

Un alt accident s-a produs pe Aeroportul Otopeni marți dimineață, când un microbuz care aparținea unei firme de handling a lovit în plin un autobuz fără pasageri. În urma impactului, 4 persoane au fost rănite.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial, „Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primul trimestru al anului 2019, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,99 milioane pasageri și 32098 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 2.990.429 de pasageri, în creștere cu 8,5% față de aceeași perioadă a anului 2018, respectiv 27.079 mişcări de aeronave, în creștere cu 3,6% față de primul trimestru al anului trecut.”

Sursa foto: Boardingpass.ro