Incendiu uriaș în Covasna. 8 case s-au făcut praf, ce se întâmplă cu oamenii

Incendiu uriaș în Covasna. 8 case s-au făcut praf, ce se întâmplă cu oamenii
Incendiu urias in Covasna. 8 case s-au facut praf, ce se intampla cu oamenii. Foto ISU Covasna

Un incendiu de proporții a afectat, duminică, opt gospodării din localitatea Comandău, județul Covasna. Cinci case au ars complet, iar alte trei au rămas fără acoperiș. 19 persoane, inclusiv copii, au fost evacuate din calea flăcărilor de pompierii veniți la fața locului. Echipele de salvare se luptă și acum cu focul uriaș, care arde ca o torță!

19 persoane au rămas pe drumuri, după ce un incendiu puternic le-a distrus casele

Un incendiu devastator, produs în localitatea Comandău, din județul Covasna, a distrus complet cinci case, iar alte trei au rămas fără acoperiș. În ele locuiau 19 persoane, inclusiv copii, care au tras o mare sperietură. Din primele informații, cele opt locuințe erau lipite, ceea ce a dus la propagarea rapidă a flăcărilor.

Pompierii se luptă cu flăcările mari

La fața locului se află patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, 14 subofițeri și un voluntar din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe și Secției Târgu Secuiesc, SVSU Comandău și SVSU Covasna. Focul afectează o suprafață de 600 de metri pătrați.

„La fata locului intervin pentru stingerea incendiului 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă , 14 subofițeri și un voluntar din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe și Secției Târgu Secuiesc, SVSU Comandău și SVSU Covasna.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 600 mp, sunt afectate 8 case de locuit, lipite sub același acoperiș, dintre care 5 au ars complet și 3 la nivelul acoperișului.

În casele afectate de incendiu locuiau 19 persoane, dintre care 3 minori ( 1 an, 6 ani și 17 ani). Din cele 19 persoane, 2 vor fi cazate la Parohia Reformată și 17 la rude”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Covasna.

Focul s-a extins foarte repede

Gospodăriile erau lipite, astfel că incendiul s-a extins foarte repede la cele opt case. În ele locuiau 19 persoane, inclusiv doi copii de 1 an şi 6 ani. Două dintre cele 19 persoane evacuate vor fi cazate la Parohia Reformată, iar 17 urmează să stea la rude.

Ce recomandări are ISU pentru români

În urmă cu o zi, o altă casă a fost cuprinsă de flăcări. În Timișoara, acoperișul unui imobil cu etaj a luat foc. Pentru stingerea incendiului au intervenit trei autospeciale de stingere, 11 subofițeri, doi ofițeri, o autoscară mecanică, dar și un echipaj SMURD.

„A ars acoperișul casei P+1E pe o suprafață de aproximativ 200 mp și o anexa în care erau depozite lemne. Apelul a fost făcut de vecini. Nu sunt persoane rănite, intoxicate”, au precizat reprezentanții ISU Timiș.

Pentru ca astfel de situații să nu se producă, reprezentanții ISU recomandă curățarea sobelor/coșurilor de fum, verificarea aparatelor de încalzire electrică din locuință și evitarea supraîncărcării sobei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI