Ultima oră! Un nou incendiu a avut loc la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț. În ce stare se află pacienții

Ultima oră! Un nou incendiu a avut loc la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț. În ce stare se află pacienții
Pompierii au intervenit de urgență Poză ilustrativă

Momente de groază la Piatra Neamț, acolo unde, la o distanță de un an și două luni de la tragedia în care au murit zece persoane, un nou incendiu a izbucnit în cadrul Spitalului Județean de Urgență. Potrivit ultimelor informații, focul s-ar fi aprins de la o țigară aruncată într-un loc nepermis.

Mai multe echipaje de stingere au intervenit la fața locului

Un nou incendiu ne reamintește de suferința trăită de o țară întreagă, pe data de 14 noiembrie 2020, atunci când zece pacienți și-au pierdut viața în urma incendierii secției de Terapie Intensivă, după ce o candela aprinsă pentru pacienți a provocat o adevărată tragedie.

Astfel, în seara de miercuri, în jurul orei 23:00, un apel la 112 anunța un posibil incendiu la Spitalul Județean de Urgență, la secția de Chirurgie, acolo unde pe casa scării se simțea miros de fum. La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, care au lichidat rapid flăcările izbucnite la o ghenă aflată între etajele unu și doi.

Potrivit reprezentanților ISU, focul ar fi fost declanșat de o țigară nestinsă, aruncată peste mai multe materiale combustibile. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, nefiind necesară evacuarea pacienților.

„În urma recunoaşterii s-a stabilit că în interiorul ghenei ard materiale combustibile ce au luat foc în urma aruncării unei ţigări. S-au luat măsuri pentru lichidarea incendiului şi pentru evacuarea fumului aflat la nivelul etajului doi şi la nivelul etajelor superioare. Nu au fost victime”, a transmis Andrei Balușescu, ISU Neamţ.

Primele informații transmise oficial

În urma incendiului izbucnit, miercuri seară, reprezentanții ISU au oferit toate informațiile legate de producerea incendiului care a alertat pentru a doua oară angajații, pacienții și restul cetățenilor. Din fericire, de această dată, focul a fost lichidat rapid, iar persoanele internate se află în afara oricărui pericol.

„În jurul orei 22:52, pompierii pietreni au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de fum pe casa scării, la etajul 2 (secția Chirurgie) al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că dintr-o ghenă (în care erau țevi) se degajă fum din cauza unei țigări nestinse ce a fost aruncată peste materiale combustibile.

Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, dar și pentru evacuarea fumului. Nu au fost victime. Nu a fost necesară evacuarea personalului medical, nici a pacienților”, transmite ISU Neamț.

Vă reamintim că, în urmă cu un an, zece pacienți care primeau tratament anti-Covid-19 pe secția de Terapie Intensivă, majoritatea ventilați mecanic au murit în incendiul care a marcat o țară întreagă. Alte șase persoane au suferit arsuri grave, fiind transportați la Spitalul Modular de la Lețcani, Iași.

Din păcate, ulterior, patru dintre acești pacienți au murit. Printre persoanele arse s-a aflat și medicul Cătălin Denciu, care a intrat într-unul dintre saloanele mistuite de flăcări pentru a-I slava pe pacienți. După numeroase tratamente și operații în străinătate, medicul erou de la Piatra Neamț a supraviețuit, fiind lăufat pentru gestul său minunat chiar de către directorul OMS.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI