Incendiu în Pitești, într-o hală industrială. Fumul este negru și periculos. Informații de ultimă oră

Incendiu în Pitești, într-o hală industrială. Fumul este negru și periculos. Informații de ultimă oră
O hala din localitatea Bradu, Arges, a luat foc. Sursa foto. ziarulargesul.ro

Incendiu în Pitești, într-o hală industrială, joi seară. Fumul este negru și periculos. Hala este situată într-o zonă industrială din localitatea Bradu, județul Argeș. Din primele informații, ard cu flacără puternică mai multe containere în care se află diluanți.

Incendiu în Argeș. O hală industrială a luat foc. Pericol de explozie

Un incendiu a izbucnit, joi seară, într-o hală situată într-o zonă industrială din localitatea Bradu, județul Argeș. Ard cu flacără puternică mai multe containere în care se află diluanți, astfel că există riscul de explozie. Până în prezent, nu au fost anunțate victime.

Hala industrială la care a izbucnit incendiul devastator este localizată pe drumul 23, în spatele magazinului Metro. La locul incendiului au fost trimise 15 autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, o autoscară care permite intervenţia la înălţime, ambulanţe SMURD, dar şi laboratorul mobil CBRN care detectează riscuri chimice, biologice, radiologice şi nucleare.

De asemenea, în acest moment, zonele Pitești (Prundu) și Bradu Auchan, precum și respectiva porțiune de final din A1 sunt acoperite de fum negru.

Pompieri încearcă să localizeze incendiul

Suprafața pe care sunt depozitate containerele este de circa 5.000de metri pătrați. Pericolul de explozie este cu atât mai mare, întucât în zonă s-ar putea să existe și un depozit de butelii. De asemenea, pentru populația din zonă va fi emis un mesaj de avertizare prin aplicația RO ALERT. Din nefericire, în zonă nu sunt hidranți. Se acționează pentru localizarea incendiului și protejarea celorlalte hale care sunt aflate în proximitatea celei care arde cu flăcări uriașe.

Localnicii au primit mesaj de avertizare cu privire la incendiu

Localnicii au primit mesaj Ro-ALERT prin care sunt sfătuiți să evite/ ocolească zona.

„INCENDIU major cu degajări mari de fum produs la un depozit de substanțe pericolase – zona drumul 23- Metro. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Luați măsuri de autoprotecție. Inchideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea instalaților de ventilație sau climatizare”, se transmite în mesajul Ro ALERT.

Pompier mort într-o intervenție, luna trecută

Pe de ală prate, un pompier argeşean a murit în timpul intervenţiei pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie înregistrat pe A1 Bucureşti-Piteşti. Tragedia s-a întâmplat miercuri. 18 mai, când pompierii de la Detaşamentul Bradu fuseseră alertaţi cu privire la izbucnirea unui incendiu de vegetaţie pe A1, la km 113.

„În timpul misiunii, unul dintre membrii echipajului din care făcea parte l-a văzut căzut la pământ şi au început de urgenţă manevrele de resuscitare. Alte două echipaje SMURD de prim ajutor calificat şi de terapie intensivă mobilă s-au deplasat în sprijin”, preciza IGSU.

De asemenea, în urmă cu un an, pompierul rămasese văduv, după ce soţia lui a fost răpusă de cancer. Singurul lor copil, o fată de 18 ani, a trăit pentru a doua oară drama pierderii unui părinte.