Dezastru în Galați, după ce un nou potop a făcut ravagii. Cetățenii, avertizați prin mesaje RO ALERT

Dezastru în Galați, după ce un nou potop a făcut ravagii. Cetățenii, avertizați prin mesaje RO ALERT
Dezastru în Galați, după ce un nou potop a făcut ravagii

O furtună puternică a inundat azi noapte municipiul Galați. Din cauza vijeliei și vântului puternic, mai mulți copaci au fost doborâți la pământ și au avariat mașinile parcate. Cetățenii au primit mesaje RO-ALERT, însă după două ore de la începerea furtunii.

Potop puternic în Galați

Puternica furtună a început în jurul 01:00, iar după aproximativ o oră a crescut în intensitate. În unele zone, ploaia a fost însoțită și de grindină. Copacii au căzut la pământ din cauza vântului puternic, iar puhoaiele de apă au inundat mai multe străzi din oraș.

Cu toate acestea, gălățenii au primit mesaje de alertă din partea celor de la ISU Galați cum mai mult de două ore întârziere, atunci când furtuna sa oprit. Reprezentanții ISU Galați au precizat că mesajele RO ALERT sunt transmise de la dispeceratul unității către operatorii de telefonie mobilă, în 2-3 minute. Mai departe, aceștia au responsabilitatea de a trimise mesajele cât mai repede către cetățeni.

„Avertizare de fenomene meteorologice periculoase imediate COD ROŞU, valabil până la data de 2.07.2021 ora 4.30. Fenomene vizate : averse torenţiale ce vor cumula peste 25-35 de litri/mp grindină, vijelie şi frecvente descărcări electrice. În zona avertizată s-au acumulat cantităţi de apă între 40-50 de litri/mp. Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie (ISU Galaţi)”, scrie în mesajul de avertizare primit de cetăţeni.

Mașini avariate de copacii căzuți

„În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase (Cod Portocaliu şi Cod Roşu), la nivelul judeţului Galaţi, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost primite 15 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă în mai multe zone din oraş şi din localitatea Schela. Astfel, au fost inundate o curte pe strada Traian, unde apa a pătruns şi în casă prin sistemul de canalizare (a refulat prin wc.) şi o curte in localitatea Schela. De asemenea, au căzut patru copaci pe străzile Traian şi Nae Leonard, avariind trei automobile”, a anunţat ISU Galaţi.

Ploile abundente și vântul au făcut probleme și în Brăila. În urma vremii din noaptea trecută, pompierii au intervenit pentru degajarea copacilor din municipiul Brăila pe străzile Sebeș, Pietății, Pontonierilor, Cometei, Ecaterina Teodoroiu și curtea Spitalului de Urgență. De asemenea, aceștia au intervenit și în localitatea Gropeni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI