Incendiu de proporții în Devesel, Mehedinți. Oamenii trăiesc un calvar: „Au luat foc toate, casă, maşină, animale”

Incendiu de proporții în Devesel, Mehedinți. Oamenii trăiesc un calvar:
Câte case au ars în urma incendiului din Devesel sursă foto: Digi24

Mulți oameni trec printr-un adevărat coșmar din cauza incendiului din Devesel, Mehedinți. Casele au fost arse, iar românii ce locuiesc în zonă au pierdut foarte multe obiecte. Autoritățile au acționat imediat pentru ca focul să fie oprit.

Incendiu de proporții în Mehedinți. Ce s-a întâmplat cu locuințele oamenilor

Cel puțin 7 gospodării au ars în urma incendiului de vegetație uscată din comuna Devesel, potrivit ISU Mehedinți. Peste 45 de pompieri ce au intervenit cu 6 autospeciale dotate cu apă și spumă au încercat să stingă focul ce i-a lăsat pe oamenii din zonă fără anumite bunuri de preț.

Flărările au distrus diverse bunuri la 4 dintre gospodăriile cuprinse de incendiu, iar la 3 au fost afectate și casele. Din păcate, un bărbat ce locuiește în satul Scăpău și-a pierdut toate bunurile, printre care mașina, locuința, căruța, dar și animalele.

Calvarul trăit de locuitorii din Devesel în urma incendiului: „Nu mai am nimic”

Pompierii au făcut eforturi imense pentru a lichida mai multe focare de incendiu, ISU Mehedinți acționând cu toate forțele. Totuși, oamenii au privit neputincioși cum bunurile li se transformă în scrum din cauza flăcărilor.

Un bărbat din zona respectivă a reușit să salveze o singură găină din gospodărie după ce a privit neputincios cum flăcările pun stăpânire pe agoniseala lui de o viață.

„Nu mai am nimic, doar ce e pe mine şi ce am în mână. Au luat foc toate, casă, maşină, animale. Ce dezastru mai mare există?”, a declarat bărbatul, potrivit Antena 3.

Incendiul a pornit de la vegetația uscată din sat, dar flăcările s-au extins rapid. Autoritățile au acționat imediat și au cerut și alte două autospeciale din cadrul ISU Dolj pentru a se asigura că focul o să fie ținut sub control de către pompieri.

Anunțul făcut de autorități. Ce se întâmplă în comuna Devesel, Mehedinți

Mai mulți pompieri liberi au fost chemați de acasă pentru a se lupta cu flăcările. Multe persoane au privit cum bunurile strânse de o viață li se transformă în scrum în urma incendiului din comuna Devesel, Mehedinți.

Autoritățile fac eforturi pentru a împiedica propagarea incendiului și a feri alte gospodării din calea flăcărilor. Reprezentanții ISU Mehedinți au anunțat că, în acest moment, situația este sub control și nu există riscul de a se distruge și alte case ale sătenilor din Devesel.

„Situația este sub control, la acest moment, incendiul este localizat, fără a exista riscul de propagare la alte gospodarii.”, au anunțat autotăritățile de la ISU Mehedinți.

Urmăriți Playtech.ro și pe