Incendiu cumplit în Egipt. Cel puţin 41 de oameni au murit, după ce o biserică a luat foc

Incendiu cumplit în Egipt. Cel puţin 41 de oameni au murit, după ce o biserică a luat foc
41 de oameni au murit intr-un incendiu dintr-o biserica din Egipt

Un incendiu cumplit a avut loc în Egipt, unde cel puţin 41 de oameni au murit după ce o biserică a luat foc. Incendiul devastator a izbucnit astăzi, 14 august 2022, la o biserică în timpul unei slujbe, conform unor surse citate de Reuters. De asemenea, alți 45 de credincioși au suferit răni grave.

Incendiu devastator într-o biserică din Egipt. Cel  puțin 41 de credincioși au murit

Cel puțin 41 de oameni și-au pierdut viața și 45 au fost răniți ușor într-un incendiu izbucnit duminică în interiorul unei biserici din orașul egiptean Giza, au declarat pentru Reuters surse din domeniul securității. Se pare că incendiul devastator a fost provocat de o problemă apărută la instalația electrică a clădirii.

La slujbă participau circa 5.000 de credincioși, conform celor anunțate de surse, iar incendiul a blocat o intrare în biserică, provocând panică și haos printre oamenii aflați în interior. Cele mai multe dintre victime sunt copii, au mai precizat sursele.

Mărturia unui supraviețuitor al incendiului

De asemenea, unul dintre credincioșii care a reușit să iasă din biserică a descris pentru Reuters cum panica a pus stăpânire pe oameni după izbucnirea incendiului.

„Oamenii se adunau la etajul al treilea și al patrulea și am văzut fum care venea de la etajul al doilea. Oamenii s-au grăbit să coboare scările și au căzut unul peste altul. Apoi am auzit o bubuitură, scântei și foc ieșind pe fereastră”, a declarat Yasir Munir, unul dintre participanții la slujbă, conform Reuters.

La ce oră a izbucnit incendiul

Autoritățile au fost alertate cu privire la incendiul devastator la orele 08:57, iar prima ambulanță a sosit după două minute, la ora ora 08:59, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătății, Hossam Abdel-Ghaffar, conform site-ului egiptean Ahram.

Inițial, autoritățile au raportat doar 35 de decese, însă cu fiecare oră care a trecut numărul deceselor a crescut. Conform autorităților, bilanțul ar putea să mai crească.

De ce multe dintre victime sunt copii

De asemenea, potrivit primelor informații, multe dintre victimele decedate ar fi copii, fiindcă în interiorul bisericii exista o creșă. În plus, și preotul paroh ar fi murit în cumplitul incendiu.

Se crede că vinovat de iscarea incendiului ar fi un generator care a explodat pornind flăcările.

Președintele Egiptului a transmis condoleanțe familiilor victimelor

„Am ordonat tuturor agențiilor și instituțiilor de stat relevante să ia imediat toate măsurile necesare pentru a face față acestui incident și a efectelor sale și pentru a oferi tot ajutorul de care au nevoie răniții.

Condoleanțe sincere familiilor victimelor nevinovate care s-au mutat la cel de sus”, a scris pe Facebook președintele egiptean, El-Sisi.