Incendiu Australia – bilanțul victimelor. Imagini incredibile, surprinse în mijlocul dezastrului FOTO

Incendiu Australia – bilanțul victimelor. Imagini incredibile, surprinse în mijlocul dezastrului FOTO
Incendiu Australia - bilanțul victimelor

Cerul s-a făcut roșu în Australia, incendiile forestiere persistă luni întregi, zeci de mii de rezidenți și-au evacuat locuințele pentru a scăpa cu viață de iadul care a venit peste ei, iar pompierii sunt epuizați și cer demisia premierului. Bilanțul victimelor și imagini surprinse în mijlocul dezastrului.

Incendiu Australia – bilanțul vitimelor

Australia, infern, peisaj cu fum, străzi pustii, fără animale, fără viață. Fundalul: un cer roșu aprins. Bilanțul incendiilor catastrofale din Australia a ajuns la 24 de morți și cel puțin două mii de case distruse. Guvernul de la Canberra a alocat încă două miliarde de dolari pentru a spori eforturile de stingere a incediilor ce au cuprins milioane de hectare. Astăzi, 6 ianuarie, în sud-estul Australiei a plouat. Cu toate acestea, autoritățile anunță creșteri ale temperaturilor în partea a doua a săptămânii. În schimb, în capitală este mai rău de atât, căci acolo cerul este acoperit de un fum extrem de dens. Multe instituții publice din Canberra fie și-au relocat angajații, fie au hotărât ca salariații să lucreze de acasă. Creșele au fost închise.

În regiunea New South Wales, aflată în sud-estul Australiei, cel puțin 135 de focare sunt active. Cel puțin 6 mii de pompieri și mii de militari încearcă să limiteze efectele dezastrului din Australia. Acum, apărătorii oamenilor cer demisia premierului și acuză Guvernul că nu a avut, din luna septembrie și până acum, nicio strategie coerentă pentru a pune capăt dezastrului.

Răspunsul premierului

”Voi, cei de la presă, spuneţi-i premierului, din partea celor din Nellingen, să se ducă dracu”, a spus un pompier înfuriat.

Mesajul său a făcut înconjurul planetei și arată cât de epuizați fizic și psihic sunt cei care își riscă viața în lupta cu focul.

„Înţeleg că oamenii sunt supăraţi, au suferit pierderi mari. Asta se întâmplă în cazul dezastrelor naturale, iar noi rămânem concentraţi şi depunem toate eforturile pentru a pune la dispoziţie toate resursele”, este replica lui Scott Morrison, premierul Australiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI