Desertul preferat al copiilor, retras de pe rafturile supermarketurilor. Părinți, aruncați aceste produse imediat!

Desertul preferat al copiilor, retras de pe rafturile supermarketurilor. Părinți, aruncați aceste produse imediat!
Desertul preferat al copiilor a fost retras de pe rafturile unor supermarket-uri

Desertul preferat al copiilor în special în sezonul cald a fost retras de pe rafturile supermarket-urilor. Părinții care au cumpărat acest produs trebuie să-l arunce imediat. Despre ce este vorba?

Desertul preferat al copiilor, retras de la vânzare. Părinții trebuie să arunce aceste produse

Copiii adoră dulciurile, iar în sezonul cald preferatul e de departe cel mai răcoritor dintre toate. Din păcate, loturi întregi de înghețată au fost retrase de la vânzare din cauza conținutului mare de oxid de etilenă.

Concret, este vorba despre produse marca La Strada, puse la vânzare în Carrefour și Auchan. Mai multe loturi au fost retrase în cursul zilei de ieri, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Din păcate, mulți dintre clienți au apucat să cumpere un astfel de desert chiar pentru copiii lor. Cei care nu le-au consumat încă sunt rugați să nu o facă. Reprezentanții Auchan și Carrefour au trimis două informări pentru români, publicate de ANSVSA.

„Compania Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de îngheţată La Strada, produsă în Franţa, a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante, al caror conţinut de oxid de etilenă depăşeşte limitele premise de reglementarile în vigoare.

Acest fapt are impact asupra anumitor produse La Strada. Stabilizatorii pe baza de plante folosiţi îm producerea îngheţatei La Strada sunt folositi in cantităţ extrem de mici în produsele finite, astfel încât considerăm că nu prezinta un risc pentru sănătatea consumatorilor
Reprezentanți Auchan și Carrefour

Ce spune directorul ANSVSA?

Astfel, Macromex recheamă 6 loturi de înghețată „La Strada Sorbet Căpşune” de 12X120ML şi 500ML. Sursa citată mai subliniază pentru clienții care au achiziționat astfel de produse să solicite rambursarea costului acestora și returnarea lor la magazinul de la care le-au cumpărat.

Este nevoie de produsul întreg sau de ambalajul din lotul menționat până la data de 16.08.2021. Amintim că mai multe loturi de înghețată care erau puse la vânzare în supermarket-uri precum: Mega Image, Cora, Metro Cash & Carry România, Carrefour și Auchan au fost retrase din cauza conținutului ridicat de exid de etilenă.

„Vă informăm ca urmare a notificării primite din partea producatorului Froneri Franța, CARREFOUR ROMANIA SA a initiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienti a articolelor mentionate mai jos. Motivul rechemarii: prezenta oxid de etilena in aditivul utilizat in fabricarea produselor – guma de carruba.

Pentru a afla care sunt sortimentele, intraţi pe site-ul ANSVSA. Acolo sunt poze cu loturile de îngheţată în care s-a identificat etilena. Ele nu mai există pe rafturi în acest moment, dar există posibilitatea ca românii să aibă aceste sortimente de îngheţată în frigider şi recomandăm să le distrugă sau să le returneze de îndată”
Mihai Ponea, director ANSVSA

Urmăriți Playtech.ro și pe