Încă o pierdere financiară pentru Simona Halep: „Aşteptăm anunţul oficial”

Încă o pierdere financiară pentru Simona Halep: „Aşteptăm anunţul oficial”
Simona Halep nu a câștigat niciodată Australian Open. Finala din 2018 este cel mai bun rezultat al ei la Melbourne

Simona Halep se pregăteşte pentru noul sezon WTA, care nu va fi lipsit de problemele legate de pandemia de coronavirus. Turneul de la Australian Open a fost amânat pentru data de 8 februarie, iar alte competiţii rămân în mare pericol. Prima din 2021 care ar urma să fie anulată este Indian Wells, poate cel mai tare turneu din cadrul WTA. Denumit de mulţi ca fiind al cincilea Grand Slam. Competiţia din California ar fi programată între 8 şi 21 martie, dar şansele de a se mai disputa sunt foarte mici.

Bianca Andreescu, ultima câştigătoare de la Indian Wells, în 2019. Simona Halep se impunea în 2015

Pandemia de coronavirus produce în continuare foarte multe victime în SUA, iar previziunile rămân rezervate. Chiar dacă se anunţă o vaccinare în masă în întreaga lume, pare foarte greu de crezut că lucrurile se pot rezolva până în martie. Tocmai din acest motiv, oficialii de la Indian Wells ar urma să anunţe foarte curând anularea turneului şi pentru acest an.

Şi competiţia din 2020 a fost anulată, tot din cauza pandemiei de coronavirus. La vremea respectivă, anunţul a fost făcut cu doar câteva zile înainte de start. După ce se raportaseră primele cazuri de coronavirus în California. Între timp, California se apropie de 1,5 milioane de cazuri. Şi este cel mai afectat stat american din acest punct de vedere.

Simona Halep a reuşit primul mare rezultat al carierei chiar la Indian Wells, cu victoria obţinută în finala din 2015. Pentru jucătoarea din România se anunţă o nouă pierdere financiară foarte importantă. WTA nu i-a mai oferit bonusul pentru clasarea în primele 10 la final de an, de 700.000 de dolari. Iar premiile din tenis au scăzut considerabil din cauza pandemiei. Turneul de la Indian Wells avea cele mai mari premii din circuitul WTA. Ultima care a câştigat competiţia a fost Bianca Andreescu, în 2019, când a încasat un cec în valoare de 1.354.010 dolari.

Şi premiile pentru această ediție de Australian Open scad considerabil, din cauza pandemiei de coronavirus. Dar tot nu este o sumă de ignorat, nici măcar pentru milionarii din tenis. Cecuri în valoare de 2.757.624 vor încasa cei doi învingători, de la masculin și de la feminin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI