Încă o localitate din România, sub restricţii după ce numărul cazurilor de covid a explodat

Încă o localitate din România, sub restricţii după ce numărul cazurilor de covid a explodat
Încă o localitate din România primește noi restricții după ce numărul de infectați a explodat

Încă o localitate din România are de suferit din cauza numărului crescut din dreptul persoanelor infectate. Autoritățile impun noi restricții pentru cei ai locului.

Autoritățile impun noi restricții într-o localitate din România: numărul cazurilor a crescut

Autoritățile vin cu noi restricții în comuna Feleacu din Județul Cluj din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19. Localitatea se situează la doar 7 km de reședința de județ, Cluj-Napoca, pe culmea dealului Feleacului.

Autoritățile clujene au adus la cunoștință oamenilor că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori. Rata este de 3.37, iar acum toți cei ai locului au noi măsuri de respectat începând de joi, 9 septembrie.

Organizarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, desfășurarea de festivaluri, activități recreative și sportive sunt interzise din data precizată. Mai mult decât atât, barurile, restaurantele, discotecile și cazinourile sunt închise și nu pot fi organizate evenimente private.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis în cursul săptămânii trecute o nouă serie de restricții pentru comuna Mărgău, după ce rata incidenței a depășit 12 la mia de locuitori.

„Este o discuție care va fi din ce în ce mai intensă”

  • Atenționările președintelui din luna august

Președintele Klaus Iohannis a declarat la începutul lunii trecute că pandemia nu poate să fie învinsă prin discriminare. Oficialul a subliniat că impunerea vaccinării obligatorii și a unor restricții pentru cei nevaccinați nu „duc foarte departe”. De asemenea, acesta a mai transmis că este nevoie de o campanie mai bună de conștientizare pentru că doar prin vaccinare poate fi prevenit un alt scenariu sumbru.

Președintele a mai precizat încă o dată că vaccinul este disponibil la liber și oamenii trebuie să înțeleagă că s-a ajuns în acest punct și datorită vaccinării, conștient fiind de atunci de valul patru care vine în prim-plan, „așa cum a apărut deja în țările din vest.”

„Și valul patru, trebuie să o spunem răspicat, este valul care se intintde peste cei nevaccinați. Cei vaccinati nu fac boala cu simptome grele. Foarte rare cazuri care ajung la spital. Vaccinarea inhibă dezvoltarea bolii. Vaccinați-vă!

Este o discuție care va fi din ce în ce mai intensă și la noi dacă anumite categorii trebuie obligate. Eu cred, de exemplu, că personalul medical este inacceptabil să nu fie vaccinat. Oamenii se duc la spital să se facă bine. Eu daca merg la spital și contribui mă aștept să fiu tratat ca să plec mai sănătos nu să ma duc acolo și să plec mai bolnav”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI