Încă o garsonieră din Cluj devine virală. Cu cât se vinde locuința cu aragazul lângă toaletă

Încă o garsonieră din Cluj devine virală. Cu cât se vinde locuința cu aragazul lângă toaletă
Inca o garsoniera din Cluj devine virala. Cu cat se vinde locuinta cu aragazul langa toaleta

Mare e „grădina” imobiliară a Clujului. După celebra, deja, garsonieră de 11 metri pătrați, închiriată cu 180 de euro, un nou anunț ce vizează același tip de locuință a devenit viral. Un proprietar își vinde garsoniera din zona ultracentrală. Până aici nimic neobișnuit. Amenajarea ei este, însă, cu adevărat amuzantă și asta deoarece cel care a locuit acolo s-a gândit să amplaseze aragazul lângă vasul de toaletă.

O altă garsonieră din Cluj a devenit virală. Cu cât se vinde locuința cu aragazul lângă vasul de toaletă

Din imaginile postate de agenția imobiliară se poate vedea cum proprietarul a avut ideea „genială” de a introduce aragazul în baie. Cel mai probabil acest aparat destinat exclusiv gătitului nu poate fi folosit, dar așa cum se poate vedea, servește perfect ca loc de depozitare pentru hârtia igienică.

Garsoniera are o suprafață utilă de 13 metri pătrați și se vinde cu 27.000 de euro.

De vânzare o garsonieră în zona Ultracentrală, aproape de toate atracțiile, punctele de interes ale orașului și mijloacelor de transport în comun. Garsoniera este situată la demisolul unui imobil cu 3 etaje în suprafață utilă de 13 mp și compartimentată astfel: camera, bucătărie și baie. Aceasta se vinde complet utilat si mobilat. Disponibil imediat (…)”, se arată în anunțul publicat de agenția imobiliară.

În urmă cu mai bine de o săptămână, un anunț de închiriere a unei garsoniere tot în Cluj-Napoca se viraliza la doar câteva ore de la postarea anunțului. Internauții au râs copios pe seama suprafeței minuscule a locuinței, de doar 11 metri pătrați.

Iar câteva dintre comentarii s-au virlaziat și ele la rândul lor: „Ar trebui scoasă masuța, da impresia de spațiu mic”; „Nici pentru videochat nu ajunge spatiul!”; „Am mai mult spatiu pe card”; „Lovitură de la 11 metri (pătrați)”; „Dacă adorm pe canapea, îmi sare uleiul de la cartofii prăjiţi pe faţă.”; „Ocupabilă imediat ce intri în ea.”; „Deci așa arată o izoletă la interior.”; „Cheltuieli lunare mici, păi la ce dimensiuni are o încălzeşti cu o lumânare. Ajungi singur acasă şi tot trebuie să intri pe rând.”; „Dacă respiră doi în acelaşi timp mor asfixiaţi”; „Dacă extinzi canapeaua, scoţi picioarele pe casa scării”.

Proprietarul garsonierei a găsit însă rapid chiriaș. Nici nu este de mirare, având în vedere cât de intens a fost s-a discutat pe marginea acestui subiect, inclusiv în presă. Prețul cerut pentru o lună de chirie era de 200 de euro, însă a fost negociat la 180 de euro.

Cât de mică ar putea fi o garsonieră, potrivit legii

În legea 114/1996 sunt stabilite tipurile și caracteristicile unei locuințe. Dacă ne referim la o locuință convenabilă, aceasta este definită ca „locuința care, prin gradul de satisfacere a raportului dintre cerința utilizatorului și caracteristicile locuinței, la un moment dat, acoperă necesitățile esențiale de odihna, preparare a hranei, educație și igiena, asigurând exigentele minimale prezentate în anexa nr. 1 la prezenta lege.”

O locuință în care stă o singură persoană trebuie obligatoriu să fie prevăzută cu: un spațiu pentru odihnă (dormitor), un spațiu pentru prepararea mesei (bucătărie), cel puțin un grup sanitar și să permită evacuarea apelor uzate și a deșeurilor menajere, notează avocatnet.ro.

Ca suprafață, garsoniera trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • camera de zi (în același timp și dormitor) ar trebui să aibă minimum 18 metri pătrați;
  • locul de luat masa: 2,5 metri pătrați;
  • bucătăria: 5 metri pătrați; desigur, aceasta și locul de luat masa pot fi incluse adesea în spațiul camerei de zi;
  • baia, minimum 4,5 metri pătrați;
  • spații de depozitare: minimum 2 metri pătrați;
  • suprafața utilă: măcar 37 de metri pătrați.