Când te decizi să-ți construiești o casă, deși ar putea părea simplu, nu prea este. De la planul de arhitectură și până la vecini, trebuie să ții cont de tot. Așa ajungem la un alt aspect, și anume înălțimea pe care trebuie să o aibă coșul de fum al casei. Inclusiv în acest caz, legea e clară. Citește mai departe și află ce este interzis să faci.
Legislația civilă, mai exact Codul Civil și Codul construcțiilor, prevăd în mod clar ce, cum, când și în ce condiții putem să ne construim o casă. Asta implică, într-adevăr, un efort considerabil și, inclusiv, sume importante de bani.
De la planul de arhitectură, care trbuie realizat de un arhitect autorizat, și până la construcția propriu-zisă, cu materialele de construcție, etc, totul costă bani.
Așa că este foarte important să ții cont de legislație și de codul de construcție edilitară, nu de alta, dar dacă tot dai niște bani, măcar să-i cheltui cum trebuie.
Așa cum am mai scris, sunt anumite aspecte importante de care trebuie ținut cont. Și pe cât de neimportantă ar putea părea, înălțimea care trebuie să o aibă coșul de fum al casei contează, iar legislația are și în acest sens prevederi extrem de stricte. Așa că, citește mai departe și află care este înălțimea care trebuie să o aibă coșul de fum al casei.
Vezi și: Ce distanță trebuie să fie între casă și gardul vecinului. Ce scrie în lege, de fapt
Orice constructor experimentat va știi că aceasta este o regulă de bază pentru construcția coșurilor de fum. Un coș de fum trebuie să depășească acoperișul cu cel puțin 40 cm pe latura sa cea mai scurtă.
De asemenea, trebuie să fie la cel puțin 60 cm deasupra oricărei structuri de acoperiș care se află pe o rază de 3 m de la coșul de fum. Sau, dacă distanța este mai mae de 8 m, pe orizonatală, atunci vârful coșului va trebui să aibă 1 metru, peste aticul terasei. Asta este tot.
Respectarea acestei reguli simple ajută la asigurarea faptului că alte structuri de pe acoperiș nu interferează cu evacuarea gazelor de ardere. Acestea fiind spuse, respectarea acestei reguli nu garantează că va avea loc o tragere adecvată, există și alți câțiva factori în joc.
Așadar, mare atenție când construiți, nu de alta, dar legislația în vigoare vă poate taxa și chiar vă poate obliga să dărâmați și să reconstruiți dacă nu se resepctă normele prevăzute.