02 aug. 2021 | 12:39

Înălțimea corectă pe care blatul din bucătărie trebuie să o aibă, de fapt. Greșeala majoră făcută de români când mobilează încăperea

Diverse
Înălțimea corectă pe care blatul din bucătărie trebuie să o aibă, de fapt. Greșeala majoră făcută de români când mobilează încăperea
Sfaturi utile pentru bucătăria ta

Atunci când ne decidem să ne aranjăm locuința, un loc important este bucătăria. Amenajarea spațiului poate fi unul simplu, sau poate deveni un adevărat coșmar. Printre elementele importante din bucătărie este și blatul. Măsurarea înălțimii când vine vorba de blatul de bucătărie nu este întotdeauna în partea de sus a listei de sarcini atunci când ne planificăm casa. Cu toate astea este important să ne gândim la asta. În funcție de preferințele celor care își vor petrece timpul și își vor dedica abilitățile creative de a pune la punct niște mâncăruri gustoase, este de fapt posibil un spațiu primitor și ergonomic care să țină la distanță durerile de spate. Să aruncăm o privire la câteva sfaturi pe care să le luăm pentru compoziții cu adevărat de dimensiuni personalizate.

Sfaturi utile pentru bucătăria ta

A evalua înălțimea blatului înseamnă a fi conștient de preferințele și nivelurile dorite de confort atunci când ajungi să îl folosești pentru a pregăti rețete și pentru a petrece timp în bucătărie. Găsirea unei înălțimi care să fie potrivită și aplicabilă tuturor nu este un lucru ușor, deoarece înălțimea și obiceiurile tale joacă un rol vital și extrem de personal în determinarea standardului tău.

Pe lângă gusturile și înălțimea individuală, ce ar trebui să luați în considerare pentru a găsi înălțimea ideală a blatului de bucătărie? Componentele care contribuie la rezultatul final sunt multiple.

De la soclu până la grosimea superioară și chiar caracteristicile structurii dulapului utilizate pentru unitățile de bază de sub acesta. Centimetrii ocupați de fiecare dintre aceste părți ar trebui luate în considerare și adăugate pentru a identifica înălțimea finală a bucătăriei.

Ce înălțime ar trebui să aibă blatul de bucătărie?

Este o întrebare pe care ar trebui să ne-o punem atunci când ne apucăm de amenajat bucătăria, tot timpul. Răspunsul va varia ușor în funcție de stilul dulapurilor de bucătărie pe care le aveți și de grosimea blatului pe care îl alegeți. Cu toate acestea, există o înălțime standard a blatului pe care o puteți folosi ca ghid.

Înălțimea standard a blatului de bucătărie este de 910 mm de la podea până la vârful blatului. Înălțimea acestui blat de bucătărie este alcătuită din următoarele dimensiuni standard ale bucătăriei:

  • Soclu 150mm
  • Dulap de bază de 720 mm
  • Blat de lucru de 40 mm
    TOTAL: 910mm

 

Înălțimea poate varia ușor în funcție de grosimea blatului pe care îl alegeți. Blaturile de lucru mai subțiri de 20 mm devin din ce în ce mai populare în bucătăriile moderne, ceea ce ar însemna că înălțimea blatului de lucru ar fi de 890 mm.

Înălțimea blatului poate varia, de asemenea, în funcție de tipul de dulap de bucătărie și de stilul de bucătărie pe care îl alegeți. Bucătăriile mai moderne pot avea un soclu inferior și dulapuri mai înalte, care se pot adăuga sau nu la aceeași înălțime ca o bucătărie standard, mai tradițională.

Înălțimea perfectă pentru blatul de bucătărie

Caracteristicile fizice ale utilizatorilor de bucătărie și ale dulapurilor sale se afectează cu siguranță unul pe celălalt. În ceea ce privește bucătăriile, în general, înălțimea maximă care poate fi atinsă pentru blatul de lucru este de 94-95 cm, ceea ce este de obicei ceea ce comandă oamenii mai înalți.

Atunci când utilizatorul necesită o dimensiune mai compactă, înălțimea poate fi redusă considerabil. De exemplu, selectând o înălțime de 84,2 cm: 7 cm pentru soclu, 76 cm pentru dulapul de bază și cel puțin 1,2 cm pentru blatul de lucru, având în vedere că ușile și sertarele sunt deschise cu un mâner sau un profil de prindere încastrat. Bucătăria se va dovedi mai puțin voluminoasă și oricine își poate încerca mâna în această bucătărie personalizată.

În cadrul acestor două extreme, există o serie de variante pe care să le amestecați și să le potriviți după gustul dvs. individual. Bucătăriile pot fi echipate cu un soclu de 7 cm, 10 cm sau 15 cm.

Structura dulapului utilizată pentru unitățile de bază poate măsura 73 cm, 76 cm sau 80 cm, iar blatul de bucătărie începe de la o grosime de 1,2 cm până la 6 cm.

Concluzie

Decizia cu privire la înălțimea bucătăriei completate este vitală pentru sănătatea și postura corectă. În mod ideal, ar fi mai bine să ajungeți comod la blatul de bucătărie. Așa vă mențineți umerii relaxați, fără a contracta mușchi.

În timpul diferitelor faze, trebuie să fiți în măsură să vă așezați picioarele pe podea. În același timp spatele trebuie să rămână drept pentru a păstra o postură corectă și confortabilă.

Cu toate acestea, înălțimea bucătăriei nu este importantă doar pentru a lucra cu postura potrivită. Mărimea unităților de bază, și înălțimea unităților de perete contează, de asemenea.

Astfel ar trebui ajustați acești parametrii pentru a face compoziția funcțională. Cu cât blatul de bucătărie este mai mare, cu atât este mai mare distanța dintre unitățile de perete și podea.

Având o idee clară despre dimensiunea finală a bucătăriei vă permite să stabiliți poziția conexiunilor de gaz. Vă ajută la poziționarea corectă a conductelor de apă și a prizelor electrice. Având toate aceste lucruri optimizate veți da naștere unui sistem cu adevărat personalizat.

PlaySport
NU SE AȘTEPTA NIMENI! Unde au ajuns MEDALIILE câștigate de Corduneanu când era sportiv
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Cancan.ro
Cum se comportă, de fapt, Kate Middleton în spatele camerelor de luat vederi. Un fost angajat a spus adevărul gol-goluț!
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de specialiști în România. Ar putea provoca alergii greu de identificat
Romania TV
Ce ETNIE are Sorin Bontea. Este foarte mândru de originile sale. Chef-ul nu a ascuns niciodată asta
Capital.ro
România a luat fața Ungariei. Anunț ISTORIC sâmbătă, 20 aprilie: Așa cum am promis
EVZ.ro
Casa Regală are un membru necunoscut, dar foarte important. Și are și o avere impresionantă
Adevarul
Cum salvezi situația dacă explodează un cauciuc al mașinii în mers. Sfaturi esențiale de la un fost polițist VIDEO
BZI.ro
Spynews.ro
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
FOTO Ce face un milionar român la Dubai, ”când nu are chef să ia mașina”
Digisport.ro
Filmul superb de pe Netflix care rupe topul din România în aprilie 2024! E memorabil și te hipnotizează
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă. „De trei zile arunc”
Digi24
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Sucul de fructe, mai nesănătos decât credeai. Care sunt cele mai bune sortimente
EVZ.ro
Drama uriașă a lui Naomy, prima femeie transgender din România, care a murit la doar 47 de ani! A fost abandonată într-un șanț, la trei zile după naștere
Spynews
RENUNŢĂ la TENIS! Halep a înlemnit: Povestea mea a fost fantastică
Capital.ro
Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă temperaturi "foarte coborâte" după fenomenele meteo din ultimele zile
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Actul OBLIGATORIU pentru pensie. Ce trebuie să facă TOȚI pensionarii
Mediaflux
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro