În ce stare se află cei cinci răniţi în explozia din Popeşti Leordeni. Ce se va întâmpla cu victimele. Anunţul făcut de Raed Arafat

În ce stare se află cei cinci răniţi în explozia din Popeşti Leordeni. Ce se va întâmpla cu victimele. Anunţul făcut de Raed Arafat
Se cercetează cauzele incendiului din Popești Leordeni

Ieri în județul Ilfov a avut loc, din păcate, un incendiu la una din halele de reciclare situate în Popești Leordeni. În urma acestui incediului, bilanțul autorităților era de 11 persoane rănite, dintre care șapte sunt acum internați. Conform primelor informații incediul a plecat de la un utilaj care ar fi luat foc.

Se cercetează cauzele incendiului din Popești Leordeni

Ieri după-masă, în comuna Popești Leordeni, județul Ilfov, pompierii și unități SMURD au intervenit la stingerea unui incendiu la una din halele de reciclare din localitate. Primele informații de la fața locului spuneau că ar fi avut loc și o explozie care a generat această tragedie. În urma deflagrației și a incediului 11 persoane erau grav rănite. O parte dintre cei răniți, mai exact șapte persoane, sunt acum internați și se află în stare gravă. Alte patru persoane, mai spun autoritățile, nu au avut nevoie de spitalizare.

“Sunt cinci răniți grav, arși pe o suprafață importantă a corpului, arși și la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul și mai rezervat”, a declarat, vineri seara, Raed Arafat pentru Digi24.

Raed Arafat nu exclude transferarea celor cinci în străinătate

Încendiul din Popești Leordeni a lăsat în urma sa 11 victime. Dintre victimele din incendiul de la Popești Leordeni, șapte sunt internați în stare gravă. Raed Arafat anunța ieri că cinci sunt în stare critică. Stuația acestora s-ar părea că va necesita transferul la clinici din străinătate pentru a le putea salva viața. Conform declarațiilor Secretarului de Stat, cei cinci pacienți în stare gravă au arsuri și la nivelul căilor respiratorii, dar și pe o mare suprafață a corpului. Despre transferul celor cinci, decizia se va lua după evaluarea făcută de comisia de specialitate.

”Sunt arşi pe suprafaţă importantă a corpului, sunt arşi şi la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul şi mai rezervat. Au ajuns la Spitalul Bagdazar şi la Spitalul Floreasca. Cu doamna ministrul Mihăilă am discutat posibilitatea, dacă va fi necesar, să putem să-i ducem afară.

Noi, între timp, am întreprins deja primii paşi pentru a găsi locuri în afară. Există locuri, nu există un loc pentru toţi cinci, dar există locuri. Eu cred că în această seară – mâine dimneaţă decizia va fi luată la nivel de comisii.”, a mai declarat, vineri seară, Raed Arafat.

Autoritățile au demarat deja o anchetă pe marginea incidentului din Popești Leordeni. În urma investigațiior din hala de reciclare de la Popești Leordeni, vor afla cauza reală a producerii incendiului. În declarațiile ulterioare, același Raed Arafat a mai spus că ține permanent legătura cu echipele de investigații dar și cu Ministerul Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI