Acces în spaţii închise doar cu vaccin sau test. Anunţul clar făcut de Raed Arafat în ceea ce priveşte noile restricţii în România începând cu luna august

Acces în spaţii închise doar cu vaccin sau test. Anunţul clar făcut de Raed Arafat în ceea ce priveşte noile restricţii în România începând cu luna august
Acces în spaţii închise doar cu vaccin sau test. Anunţul clar făcut de Raed Arafat în ceea ce priveşte noile restricţii în România începând cu luna august

Raed Arafat anunță ce noi restricții se pregătesc în România. Șeful DSU a făcut declarații privind măsurile care urmează să se ia în țara noastră, iar cei care s-au vaccinat vor avea multe privilegii.

Acces în spaţii închise doar cu vaccin sau test. Anunţul clar făcut de Raed Arafat

Vaccinul nu este obligatoriu, dar începe să devină condiție pentru cei care vor să călătorească sau să intre în anumite spații. O spune chiar Raed Arafat, care a anunțat că autoritățile iau în calcul posibilitatea ca în cinematografe, restaurante sau alte spații închise să intre doar oamenii vaccinați, care pot face dovada „pașaportului” covid-19.

Raed Arafat a fost întrebat dacă ia în calcul restricții pentru persoanele nevaccinate, începând din 6 august.

„Sincer, având în vedere problema sănătății publice, nu. De ce nu? Ți se dau mai multe variante. Te vaccinezi, te testezi sau, dacă ai trecut prin boală, ești scutit pe o perioadă de 180 de zile, cam asta e regula europeană.

Dacă nu ești vaccinat, te testezi. Deci este o alternativă, față de cine este discriminarea?

Față e cei care nu vor sub nicio formă nici măcar să se testeze? Aici devine protecție sanitară, nu mai este discriminare. Există foarte multe argumente în acest sens”, a explicat Raed Arafat, șeful DSU, la Digi24.

Cei care s-au vaccinat au regim special

El a mai explicat că astfel, autoritățile permit desfășurarea activităților economice, chiar dacă cu o anumită limitare. În plus, Raed Arafat a mai explicat că și alte țări au luat astfel de măsuri, dând de înțeles că ele ar putea deveni o normalitate și în România.

„Mai mult, noi cu asta permitem activităților economice să se desfășoare – poate cu o limitare oare, dar nu cu o limitare cum a fost înainte când nu avem vaccinul și când nu puteam să facem aceste lucruri.

Acum se pare că există mai multe țări care acceptă această soluție ca să nu aibă un impact economic major cum a fost în perioadele de lockdown total”, a adăugat Arafat.

Raed Arafat, despre măsurile care se pot implementa în luna august

În cazul în care numărul celor infectați începe să crească, șeful DSU ia în calcul implementarea unor astfel de măsuri. El a spus că dacă se ajunge din nou la o rată de infectare de 3 la mie, accesul în spații închise precum restaurante va fi posibil doar pentru cei vaccinați.

„Dacă începe să crească numărul de infectați, ajungi la astfel de soluții. Da, este posibil, în loc să închizi totul.

Dacă ajungem peste 3 la mie, vom ajunge să spunem că în interiorul restaurantelor scădem capacitatea, închidem, nu permitem să se deschidă.

Ori o să permitem capacitate mai mare, dar cu condiția că cei care intră să ne asigurăm că nu transmit, că nu sunt bolnavi și așa mai departe. Există astfel de abordări”, a explicat el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI