29 dec. 2023 | 15:48

În ce să fierbi sarmalele ca să iasă fragede și mult mai gustoase. Secretul știut doar de bucătarii din marile restaurante

Diverse
În ce să fierbi sarmalele ca să iasă fragede și mult mai gustoase. Secretul știut doar de bucătarii din marile restaurante
Foto: Profimedia

Preparat tradițional, savurat de generații întregi de români, în toate colțurile țării, devenit aproape sinonim cu ideea de sărbătoare. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu pare deloc complicată, există câteva trucuri ce garantează obținerea unui rezultat ca la carte sau, mai bine zis, ca la mama acasă. Află în ce ar trebui să fierbi sarmalele ca să iasă fragede și mult mai gustoase. Este secretul știut doar de bucătarii din marile restaurante.

Secretul pentru un preparat ca la carte

Nu există masă de Crăciun sau de Revelion fără sarmale. Acest preparat tradițional din carne tocată și varză murată este asociat ideii de sărbătoare, fiind pregătit și savurat de generații întregi de români din toate colțurile țării.

Rețeta nu este deloc complicată, mulți ar crede că și cei care nu au prea multă experiență în bucătărie le pot prepara fără emoții. Realitatea este, însă, cu totul alta. Cheia succesului constă în câteva trucuri mai puțin cunoscute. Așadar, dacă vrei să îți încânți familia și musafirii cu un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, trebuie să ții cont de acest sfat dezvăluit de specialiști.

Te-ar putea interesa și: Reţeta originală de sarmale. Aşa se preparau acum 120 de ani

În ce să fierbi sarmalele ca să iasă fragede și mult mai gustoase. Secretul știut doar de bucătarii din marile restaurante

Foto: Profimedia

În ce amestec trebuie să fierbi sarmalele ca să iasă fragede și aromate

Aceștia au explicat în ce trebuie să fierbi sarmalele ca să iasă fragede și mult mai aromate. Acestea se țin pe foc într-un amestec obținut din apă, două căni de borș și două căni de vin roșu.

De cele mai multe ori, sarmalele se fac în cantități destul de mari, ceea ce înseamnă că nu sunt mâncate la o singură masă. Excesul se păstrează în frigider, într-un recipient ce se închide etanș, însă prea puțini știu cât rezistă, de fapt. Este indicat să le consumăm în cel mult trei sau cinci zile. Dacă depășim acest termen, sarmalele nu mai sunt sigure pentru consum.

Cel mai indicat ar fi ca sarmalele rămase de la masa de Crăciun să fie păstrate la congelator. Ele pot rezista luni întregi și vă puteți bucura oricând atunci când vă este poftă. Înainte de a le consuma, sarmalele se lasă la dezghețat peste noapte în frigider sau timp de câteva ore.

Te-ar putea interesa și: Liviu Dragnea, rețetă inedită de sarmale pentru sărbători: ”Varza să fie un pic desărată!”. În ce le fierbe EXCLUSIV

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Capital.ro
Când pică Paștele în 2025. Se întâmplă asta o dată la câțiva ani
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
CUTREMUR în RomâniaI! UNDE s-a SIMȚIT cel mai PUTERNIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro