Primele femei astronaut care vor păși pe lună. Care este lista publicată de NASA?

Primele femei care vor păși pe lună. NASA a publicat lsta scurtă

NASA a publicat oficial lista scurtă a femeilor astronaut care vor păși pentru prima oară pe lună. Cine sunt acestea și cum sunt pregătite înainte de misiune?

Primele femei care vor păși pe lună. NASA  apublicat lista scurtă

NASA a făcut publică lista scurtă a primelor femei care vor păși pe lună. Misiunea se va petrece în 2024 și va avea un cost enorm. Alegerea va fi una foarte grea, dar în câțiva ani vom avea numele primei femei care a pășit vreodată pe lună. Una dintre candidate este Anne McClain, pilot de elicoptere de armată la bază, care urmează să meargă la Stația Spațială Internațională (ISS).

O altă femeie care este în vizorul celor de la NASA pentru expediția în cauză este inginerul Christina Koch, care este în prezent la ISS și va ține în curând recordul pentru cea mai lungă perioadă de timp pe care o femeie a petrecut-o în spațiu. Janet Ivey, guvernator al Societății Naționale de Spațiu, a declarat: „Cred că Christina Koch sau Anne McClain ar fi cele două topuri ale mele.” Alte două opțiuni potențiale sunt biologul marin Jessica Meir și pilotul de luptă Nicole Mann, care sunt în prezent instruite pentru a merge la ISS.

Cine sunt femeile care ar putea ajunge să pășească pe lună? NASA a publicat lista scurtă
Cine sunt femeile care ar putea ajunge să pășească pe lună? NASA a publicat lista scurtă

NASA, descoperire fascinantă

„Clorura de sodiu seamănă puţin cu cerneala invizibilă pe suprafaţa lui Europa. Înainte de iradiere nu poţi să spui că ea se află acolo, dar după iradiere culoarea sa devine imediat vizibilă”, a precizat profesorul Kevin Hand.

Specialiștii au descoperit că în planetologie există porțiuni galbene de suprafața planetei Jupiter și că reprezintă depozite de clorură de sodiu compus chimic cunoscut pe Pământ drept „sare”. Descoperirea nu garantează proveniența exactă a acesteia, se presupune că ar veni din oceanul aflat sub calota de gheață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI