Noii abonați DIGI | RCS&RDS trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. Prețul serviciilor oferite de companie este mai mare anul acesta, față de anul trecut.
Compania DIGI | RCS&RDS anunță că facturile vor fi mai mari anul acesta, față de anul precedent. Este, de altfel, o practică extrem de răspândită în piața telecom, iar direcția a fost dată încă de la începutul anului. Atunci, toți marii operatori s-au înghesuit să anunte majorarea tarifelor din cauza prevederilor anunțate de Guvern în Ordonanța 114.
Și Vodafone s-a ales cu o amendă și cu un ordin de la ANPC, tot pentru astfel de practici. Protecția Consumatorilor preciza că aceste practici sunt incorecte față de consumatori.
În luna iulie a anului 2018, factura de la DIGI avea un cost de 137,47 lei. Apoi, la începutul anului, tarifele au crescut ușor, dar doar pentru a crește apoi accelerat în următoarele luni.
În luna februarie, costul facturii emise de DIGI | RCS&RDS a coborât la 96,04 lei, iar în martie a urcat puternic la 177,21 lei. În aprilie ajunsese deja la 176,32 lei.
Digi Communications a transmis și un punct de vedere legat de aceste scumpiri. Compania invoca direcția pieței și susținea că una dintre cele mai mari companii a fost nevoită să crească tarifele.
„Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calității serviciilor pe care vi le furnizăm, precum și pentru a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm, suntem nevoiți să ajustăm tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, prețurile anumitor servicii furnizare de la Digi- RCS RDS se vor modifica. Chiar și după aceste modificări, prețurile serviciilor Digi vor continua să fie foarte atractive”.
Digi Communications
Noile tarife DIGI:
De vină pentru aceste majorări este Ordonanța 114, cea care, în forma inițială, impunea o taxă suplimentară de 3% companiilor de telecomunicații. Între timp, prevederile au fost amânate pentru data de 1 septembrie.
Operatorii telecom se declarau nemulțumiți că art. 77 din „ordonanța lăcomiei” impune o suprataxare a industriei cu un procent de 3% din cifra de afaceri. În al doilea rând, companiile telecom s-au declarat nemulțumite de amenda specială introdusă de guvern pentru operatorii telecom care au construit ilegal rețele de cablu.
La scurt timp după comunicarea ordonanței, principalii operatori au declarat că modificările propuse introduc și majorează taxe la un nivel pe care îl apreciază excesiv și blocant pentru dezvoltarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice.
Cu alte cuvinte, taxa de 3% din cifra de afaceri e prea mare și astfel nu mai pot investi în modernizarea rețelei, în oferirea de servicii noi, construirea rețelei 5G și așa mai departe.