24 ian. 2020 | 06:30

Imagini șocante la un spital din România: l-au bătut cu mătura și l-au târât pe jos, ca pe un câine

Știri generale
Imagini șocante la un spital din România: l-au bătut cu mătura și l-au târât pe jos, ca pe un câine

În ultimul an, au început să circule pe internet mai multe imagini din spitale românești de la care ți se face pielea găinii. Niciun clip nu te sperie însă mai mult decât cel ajuns online în urmă cu câteva ore.

Filmat de un străin, clipul de mai jos ne arată un bărbat care este amenințat cu mătura, bătut, ca în final să fie târât din instituție de trei angajați. Întregul set de circumstanțe a fost imortalizat de ascuns și a avut loc în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului din Reșița.

Omul pare să fie un pacient în stare de ebrietate sau cu diverse probleme psihologice. Brancardierii nu i-au dat însă nicio șansă. Înainte să-l vadă vreun doctor, suferindul a început să fie destul de vocal, iar autoritățile spitalicești și-au pierdut foarte repede răbdarea, înainte de a-l scoate pe bărbat în șuturi dintr-un spital public, de stat.

hol spital resita

Din cauza faptului că incidentul a devenit viral, a fost deschisă o investigație împotriva anagajaților Spitalului din Reșița. Incidentul s-a petrecut pe data de 17 ianuarie şi a fost filmat de către o persoană care se afla pe holul spitalului. În imaginile care au ajuns în spaţiul public se vede cum un bărbat care stă pe o bancă este ameninţat cu mătura de un angajat al spitalului, care îi cere să plece. Câteva momente mai târziu, alţi doi angajaţi ai spitalului vin şi îl târăsc pe bărbat pe jos, pe hol, spre ieșire, relatează agenția Mediafax.

Pornind de la imaginile care vorbesc de la sine, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Reșița au inițiat o anchetă. Conform managerului instiuției, agresorii sunt doi infirmieri și un brancardier. Omul târât pe jos, dacă ar fi să-i crezi pe făptași, este cineva care și-a făcut un obicei din a sta pe holurile spitalului.

„Cele trei persoane, adică doi infirmieri şi un brancardier, în data de 27 ianuarie, adică săptămâna viitoare, au fost convocaţi la Comisia de Disciplină. Eu nu am o calitate legală să-i întreb ce s-a întâmplat, dar Comisia le-a cerut o <notă de relaţii> şi, în funcţie de ce au scris acolo, vor fi communicate către mine măsurile care se impun. Eu nu tolerez niciun act de indisciplină. (…) După câte am înţeles, era o persoană care nu era bolnav, adică nu era pacient, era în stare avansată de ebrietate, făcuse mizerie.

Noi nu avem firmă de pază, doar că procedura spune că ei ar fi trebuit, dacă era un caz social, să anunţe Asistenţa Socială, iar dacă pacientul era recalcitrant şi băut, trebuia anunţată şi chemată Poliţia, Poliţia Locală. (…) Sancţiunile, conform Codului Muncii şi Regulamentului Intern, pot fi de la avertisment, ceea ce e puţin probabil, şi până la desfacerea contractului de muncă, în funcţie de gravitatea faptei fiecăruia în parte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Waldemar Murgu, managerul SJU Reşiţa.

Poliția, de asemenea, s-a autosesizat pe marginea subiectului, dar pentru că nu au primit nicio sesizare legată de săvârșirea unei infracțiuni, este puțin probabil să se implice. „În urma vizualizării imaginilor video, la nivelul Poliției municipiului Reșița au fost dispuse verificări imediate în vederea stabilirii situației de fapt, identificării persoanelor care apar în imagini și luării măsurilor legale care se impun. Până la acest moment, nu am fost sesizați cu privire la săvârșirea vreunei infracțiuni sau contravenții”, a afirmat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt IPJ Caraş-Severin

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Filmul care va da peste cap toate topurile. Apare pe Netflix, peste câteva ore
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
ORDIN pentru românii care au făcut armata. Este obligatoriu să se prezinte!
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind ADERAREA la Schengen. AUSTRIA a făcut ANUNȚUL
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro