Imagini șocante în Drobeta Turnu-Severin. Ce s-a întâmplat după ce un bărbat a târât un câine cu mopedul

Imagini șocante în Drobeta Turnu-Severin. Ce s-a întâmplat după ce un bărbat a târât un câine cu mopedul
Imagini șocante în Drobeta Turnu-Severin. Ce s-a întâmplat după ce un bărbat a târât un câine cu mopedul

Imagini șocante au fost surprinse într-un cartier din Drobeta Turnu-Severin, care surprind un bărbat cum târăște un câine, în timp ce conduce un moped. Din păcate, patrupedul a decedat.

Bărbat, filmat în timp ce târăște un câine, cu un moped

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu. În urma verificărilor efectuate, aceștia au stabilit identitatea persoanei. Se pare că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Șimian.

Mai mult de atât, după cercetări amănunțite, oamenii legii au descoperit că persoana în cauză nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uciderea animalelor, cu intenție, și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

De asemenea, se fac cercetări pentru a afla cu exactitate când a avut loc incidentul.

Câine târât zeci de kilometri cu excavatorul

Un incident asemănător a avut loc pe o șosea din județul Teleorman. Mai mulți șoferi au fost martori, în momentul în care au văzut cum un câine este târât de un buldoexcavator. Aceștia l-au claxonat minute în șir pentru a îl atenționa, însă acesta nu a oprit.

Într-un final, martorii au sunat la 112 și au cerut să intervină Poliția Animalelor. Un șofer l-a depășit pe bărbatul ce conducea utilajul și a oprit mașina în fața lui, reușind să-l oprească. Omul a sărit de la volan cerându-i socoteală celui care a chinuit câinele minute în șir.

Șoferul utilajului a spus că nu știa de prezența animalului legat de vehicul, însă oamenii nu l-au crezut și i-au cerut să nu plece până nu vine poliția. Bărbatul a fost preluat de către agenții de poliție și dus la secție pentru a da declarații. Într-un final, i s-a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor.

De asemenea, animalul rănit a fost preluat de către Asociația Kola Kariola, fiind dus la o clinică veterinară pentru îngrijiri de specialitate. Câinele prezenta multiple răni în jurul gâtului provocate de lanțul strâns dar și multiple fracturi la lăbuțe.

 „Le mulțumesc din suflet medicilor care au ramas peste program sa astepte. Vreau sa multumesc reprezentantului Politiei Animalelor Teleorman, cat si celor de la Consiliul Județean Teleorman care au inteles ca locul acestui caine este intr-o clinica veterinara. De asemenea infractorului i s-a deschis dosar penal si va vom tine la curent in legatura cu ancheta”, au scris reprezentaţii Kola Kariola pe Facebook.

Sursă foto: Antena3