28 apr. 2021 | 17:48

Imagini rare cu elefanți roz. De ce pielea lor arată complet diferit de a părinților VIDEO

News
Imagini rare cu elefanți roz. De ce pielea lor arată complet diferit de a părinților VIDEO
Imagini rare cu elefanti roz. De ce au aceasta culoare

Imagini rare, cu elefanți roz au fost surprinse recent în Africa de Sud. Pielea lor arată complet diferit de a părinților lor.

Imagini rare cu elefanți roz

Elefanții s-au remarcat imediat printre ceilalți elefanți de culoare cenușie. Nu se știe exact care este cauza pentru care elefantul a căpătat această culoare sau dacă ea este cauzată de o afecțiune genetică rară, numită leucism.

Albinismul este o boală care provoacă o lipsă completă de melanină, aceasta include pigmenți naturali care dau culoare pielii și ochilor. Din această cauză, animalele albinoase adevărate nu au doar pielea roz roșiatică, dar au și ochi foarte palizi (de multe ori roz sau roșii, după cum arată vasele de sânge). De cealaltă parte, leucisimul provoacă doar o pierdere parțială a pigmentării, deci nu afectează și ochii.

Indiferent dacă este vorba despre albinism sau leucism, elefanții care au această culoare au în față un drum greu. Animalele ies din habitatul lor natural, fapt care le face mai susceptibile la atacul prădătorilor. Ele sunt adesea sensibile la lumină și pot avea probleme de sănătate asociate cu mutații genetice. Din păcate, animalele care albinsim sau leucism sunt o țintă ușoară pentru prădătorii naturali.

Ce este albinismul

Albinismul este oarecum obișnuit la elefanții asiatici, dar există doar puține observații înregistrate când vine vorba de verii lor africani mai mari. În Parcul Greater Kruger, ultima observație cunoscută datează din 2016 când un pui de elefant, asemănător ca vârstă și aspect cu cea mai recentă descoperire, a fost văzut în nordul rezervației.

Chiar dincolo de granița din țara Botswana, un pui de elefant cu albinism a fost fotografiat de un echipaj de film BBC în 2009.

„Deja elefantul de două până la trei luni pare să meargă la umbra mamei sale”, a declarat atunci pentru BBC ecologul Dr. Mike Chase.

„Am aflat că elefanții sunt extrem de adaptabili, inteligenți și stăpâni ai supraviețuirii.”

Despre elefanți

Elefanții sunt mamifere mari ce formează familia Elephantidae, din ordinul Proboscidea. La ora actuală sunt recunoscute trei specii: elefantul african (Loxodonta africana), elefantul african de pădure (L. cyclotis), dar și elefantul asiatic (Elephas maximus).

De precizat este că elefanții sunt răspândiți în Africa Subsahariană, Asia de Sud și Asia de Sud-Est. Elephantidae reprezintă unica familie supraviețuitoare a ordinului Proboscidea. Alte familii, acum dispărute, sunt deinotheres⁠, gomphotheres⁠, mamuții și mastodonții.

Elefanții sunt animale erbivore și trăiesc în habitate diferite, cum ar fi savanele, pădurile, deșerturile, dar și mlaștinile. Elefanții preferă să trăiască lângă apă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro