02 sept. 2021 | 10:18

Imagini dezolante în New York după prăpădul provocat de uraganul Ida. Oamenii sunt sfătuiţi să stea în case

News
Imagini dezolante în New York după prăpădul provocat de uraganul Ida. Oamenii sunt sfătuiţi să stea în case
Imagini dezolante în New York după prăpădul provocat de uraganul Ida. Oamenii sunt sfătuiţi să stea în case

Uraganul Ida a făcut prăpăd în Statele Unite ale Americii. Mai multe state americane arată ca după apocalipsă. Case distruse, acoperișuri purtate de vânt și aruncate la câteva sute de metri, străzi inundate și orașe în beznă. Cam așa poate fi descrisă situația din Louisiana, Mississippi, Alabama sau New York.

Ida, catalogată a cincea cea mai puternică furtună care a lovit vreodată continentul SUA

Părți din Louisiana și Mississippi au fost devastate de uraganul Ida, care a inundat comunitățile, a distrus liniile electrice și a împrăștiat resturi din locuințe pe șosele. Imaginile prin satelit surprinse de Maxar arată pagube extinse de-a lungul coastei Golfului și în sudul Louisianei, după cea de-a cincea cea mai puternică furtună care a lovit vreodată continentul SUA.

Zonele de coastă au fost afectate în mod deosebit, inclusiv orașele mici Jean Lafitte, Barataria și Lafitte. Uraganul Ida a zăbovit peste sudul Louisianei în data de 29 august, aducând precipitații și inundații înainte de a se deplasa spre nord și est în Mississippi și Alabama, a doua zi. Furtuna a sosit în New Orleans, la 16 ani după ce uraganul Katrina a făcut ravagii similare în 2005, ucigând 1.800 de oameni.

Primarul din Jean Lafitte, Tim Kerner, a declarat că orașul, aflat la 32 de kilometri sud de New Orleans, a suferit inundații „catastrofale”. O estimare sugerează că 90% din locuințe au suferit daune grave. Șeful poliției locale a spus că cel puțin 400 de persoane au ales să nu plece din casele lor înainte de furtună și zeci au fost salvate de pe mansarde și acoperișuri, scrie BBC.

Stare de urgență în New York și New Jersey

La rândul său, primarul New York-ului a declarat stare de urgență, miercuri seară (n.r. – 1 septembrie), după ce furtuna tropicală Ida a lovit orașul. Printr-o serie de tweet-uri, edilul Bill de Blasio le-a cerut locuitorilor să stea în case. Acesta a estimat că aproape 5.300 de persoane au rămas fără curent electric.

”În seara aceasta avem parte de o vreme istorică, ploi în oraș, inundații și condiții periculoase pe străzile noastre. Dacă vă gândiți să ieșiți afară, n-o faceți. Nu vă apropiați de metrouri. Nu conduceți pe inundațiile astea. Stați în casă”, a scris Bill de Blasio pe rețeaua de socializare.

În New York, uraganul Ida a creat haos. Aproape toate liniile de metrou din oraș au fost suspendate, miercuri, din cauza inundațiilor.

Stare de urgență este și în New Jersey. Autoritățile recuperează cadavre din apele învolburate, este mărturia șocantă a primarului Hector Lola.

”Avem prea multe locuri unde inundațiile au devenit atât de grave că mașinile s-au blocat, și avem cadavre scufundate, acum recuperăm trupuri”, a declarat edilul.

”Toate restaurantele, toate magazinele, trebuie să se închidă. Nimeni nu o să meargă la restaurant sau o să încerce să călătorească pe vremea asta extrem de periculoasă. Din cauza furtunii, recuperăm cadavre”, a mai precizat Lola.

Joe Biden avertizează populația americană

Președintele american Joe Biden i-a îndemnat pe locuitori să asculte de sfaturile oficialilor locali și de stat. Este primordial ca aceste instrucțiuni să fie luate în serios.

„Furtuna este o furtună care vă pune viața în pericol. … Și distrugerile este probabil să fie imensă. Cel mai important lucru pe care îl pot spune acum este că toată lumea ar trebui să asculte instrucțiunile de la oficialii locali și de stat. Luați-le în serios. Nu sunt numai coastele în pericol. Nu este numai New Orleans. Pericole sunt și mai la nord. Se așteaptă ca precipitațiile să fie extrem de ridicate”, a spus Biden.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro