30 ian. 2024 | 14:58

Imagini cu noul metrou din Bucureşti. Pe ce magistrală va circula trenul Alstom ‘Giurgiu’

News
Imagini cu noul metrou din Bucureşti. Pe ce magistrală va circula trenul Alstom 'Giurgiu'
Magistrala 5 de metrou va avea trenuri noi. foto: metrorex

Au apărut primele imagini cu noul metrou din București!  Un angajat al Metrorex a dezvăluit, pe rețelele de socializare, primele fotografii cu trenul Alstom Metropolis, noua garnitură de metrou care va circula în Capitală. Trenul ar fi trebuit să fie deja livrat din vara lui 2022, dar constructorul a avut mari întârzieri.

Primele imagini cu noul metrou din Capitală

Pe internet circulă deja imagini cu trenurile noi de pe magistrala 5 de metrou din București. Un angajat al Metrorex S.A. a publicat pe social media primele fotografii cu trenul Alstom Metropolis (BM 4) 1402-2402 “Giurgiu”.

„Primele imagini cu noul Tren de Metrou. Alstom Metropolis (BM 4) 1402-2402 “Giurgiu”, în Uzinele Alstom din Brazilia, pregătit pentru livrarea către Metrorex București, pentru Magistrala 5 de Metrou”, a scris bărbatul ajutor de mecanic de locomotivă la Metrorex S.A., pe pagina personală de Facebook.

Citește și: Stația de metrou din București unde călătorii calcă pe fosile vechi de milioane de ani. Puțini oameni știau

La postarea de pe rețelele de socializare, acesta a adăugat trei fotografii cu trenul care urmează să ajungă în România la finalul lui februarie 2024. Trenurile fabricate de constructorul francez Alstom în Brazilia pentru metroul bucureștean ar fi trebuit să ajungă în țara noastră în iunie 2022, dar au existat întârzieri. Este vorba de 13 garnituri de tren, iar la finalul lui februarie va ajunge primul tren.

Așa arată noul metrou care va circula în București. foto: facebook

La finalul anului trecut, penalizările impuse de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii companiei Alstom erau de 18 milioane de euro.

Când vor ajunge trenurile în România

Primul tren nou destinat Magistralei 5 a metroului din Drumul Taberei din Capitală va fi expediat din Brazilia spre România pe data de 22 februarie 2024. Al doilea tren este programat să plece spre țara noastră pe 28 martie 2024 și să sosească pe la sfârșitul lunii aprilie.

Trenurile noi vor fi transportate pe cale maritimă până la Hamburg. Ulterior, ele vor continua călătoria cu trenul către București. La sosire, ele vor supuse unui proces extins de testare și recepție. Metrorex anunța că vor dura aproximativ 8 luni până când trenurile vor fi puse în circulație publică.

Citește și: Se schimbă harta Metrorex. Stațiile de metrou care apar în București

Au început lucrările la magistrala 6 de metrou

În luna decembrie 2023 au început și lucrările la metroul care va lega Bucureștiul de Aeroportul Otopeni. Termenul de finalizare este 2027. Magistrala 6 de metrou va face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Întreaga Magistrală 6 a metroului bucureștean va avea o lungime totală de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou.

„În fața viitoarei Stații Tokyo, mijlocul noii magistrale care va cuprinde 12 stații pe direcția Sud și Nord. A început împrejmuirea cu garduri care delimitează organizarea de șantier”, a transmis Metrorex.

Construcția magistralei 6 de metrou a fost câștigată de firme din Turcia, Alsim Alarko – Makyol. Construcţia liniei de metrou la Otopeni fusese abandonată anterior.

„Nu avem cum să nu marcăm acest moment. Mai ales că în anul 2021 au fost nişte momente nu simple pentru acest proiect, pentru că în acea perioadă s-a considerat necesar să se renunţe. Efectiv s-a abandonat acest proiect”, spunea ministrul Sorin Grindeanu, în 2021.

Parteneri
Ce trebuie să faci în a doua zi de Paște pentru a avea noroc. Obiceiul care datează de secole
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cinci zodii obsedate de control. Le place să dea ordine și să aibă mereu dreptate
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
MAREA DOAMNĂ a României a murit în Noaptea de Înviere: Drum lin spre cele veșnice
Capital.ro
Noua fabrică din România care se deschide după Paște. Localitatea în care sute de oameni se pot angaja
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
TRADIȚII în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ! Ce trebuie să faci de LUNI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro