Un copil de 11 ani a dat foc la casa vecinilor pentru a se răzbuna. Pompierii au luptat cu focul mai bine de trei ore

Un copil de 11 ani a dat foc la casa vecinilor pentru a se răzbuna. Pompierii au luptat cu focul mai bine de trei ore
Un copil de 11 ani a dat foc la casa vecinilor pentru a se răzbuna. Pompierii au luptat cu focul mai bine de trei ore

Un incendiu de proporții a avut loc într-o localitate din Galați, acolo unde un băiat de 11 ani a dat foc la casa vecinilor pentru a se răzbuna. La fața locului au sosit de urgență mai multe echipaje de pompieri, printre care și voluntari, care s-au luptat cu flăcările pentru mai bine de trei ore.

Care a fost motivul răzbunării

Momentele de groaze trăite de o familie din comuna Slobozia Conachi au început odată cu ideea unui copil de a se răzbuna pe vecinii săi pentru că l-au certat. Potrivit autorităților, incendiul a fost generat intenționat, iar consecințele sunt uriașe, astfel că pagubele se ridică la o valoare de aproximativ 80.000 de lei.

Inițial, cei care au sărit în ajutorul victimelor au fost voluntarii din sat și primarul, iar mai apoi s-au alăturat două echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați.

Timp de aproximativ trei ore, pompierii din cadrul Secţiei Galaţi au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Slobozia Conachi. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă la camerele imobilului şi la acoperiş.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Au acţionat două echipaje de stingere şi serviciul voluntar din localitate. Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului este o acţiune intenţionată a unui copil minor. Poliţia a preluat cazul şi urmează să facă cercetările”, a precizat lt. col. Eugen Chiriță ISU Galați, potrivit romaniatv.net.

În urma tragediei, familia păgubită a rămas fără un acoperiș deasupra capului și cu pagube în valoare de 80.000 de lei. Polițiștii au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Potrivit ultimelor cercetări, incendiul a fost provocat de un copil de 11 ani, un vecin care a fost certat de proprietarul casei, motiv pentru care s-a simțit justificat să intre în casă în timp ce oamenii dormeau și să se răzbune dând foc unor resturi textile. În urma gestului periculos, in incendiu violent a fost la un pas să provoace mai multe victime.