29 dec. 2023 | 10:02

Iluzie optică pentru experţi. Tu poţi vedea numărul din imagine? Mulţi nu reuşesc în 10 secunde

Diverse
Iluzie optică pentru experţi. Tu poţi vedea numărul din imagine? Mulţi nu reuşesc în 10 secunde
Tu poţi vedea numărul din imagine?

O iluzie optică pentru experți, ce pune la grea încercare internauți din toate colțurile lumii. Creatorii acestei provocări susțin că doar cei cu privire de vultur pot vedea numărul din imagine în mai puțin de zece secunde.

Găsește numărul din imagine în zece secunde

O imagine ce pare, la prima vedere, banală, este, de fapt, o adevărată provocare ce dă mari bătăi de cap oamenilor din aproape toate colțurile lumii.

Potrivit celor care au creat puzzle-ul, foarte puțini reușesc să vadă numărul ascuns. Viteza este un factor important, ce crește dificultatea, în condițiile în care ai mai puțin de zece secunde la dispoziție pentru a da un răspuns.

Așadar, setează cronometrul la zece secunde și apasă „Start”. Privește cu mare atenție, cu privirea fixă. Reușești să distingi cifrele ce formează un număr?

O adevărată provocare

Cunoscute și sub denumirea de teste de IQ sau teste de inteligență, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve.

Astfel de teste inedite au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Te-ar putea interesa și: Doar experţii în teste de inteligenţă pot vedea omul de zăpadă ascuns printre fulgii de nea. Tu ai reuşit?

Iluzie optică pentru experţi. Tu poţi vedea numărul din imagine Mulţi nu reuşesc în 10 secunde

Rezolvare

Pentru unii, numărul apare imediat, alții au nevoie de câteva secunde pentru a-și adapta ochii, astfel încât să poată vedea cele patru cifre ce îl formează. Răspunsul poate fi găsit în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Iluzie optică pentru cei cu privirea ageră. Tu poţi vedea clădirea care are o pisică? Doar cei mai inteligenţi reuşesc

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
ILEGAL pentru orice român. Te scanează automat. A intrat în vigoare pe 31 martie
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VOUCHERE de 500 de lei de la stat. Cum pot fi ridicați BANII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro