Iluzia provine din verbul latin „illudere”, care înseamnă a păcăli sau a lua în râs. De secole, iluziile optice au jucat feste minților umane, provocând sistemul nostru vizual. Acestea nu numai că oferă puțină distracție, dar și ajută la îmbunătățirea concentrării și la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor.
Dacă tu, ca mulți alți cititori, cauți o provocare rapidă pentru a îți testa inteligența și abilitățile vizuale, ai venit în locul potrivit. Imaginea de mai sus prezintă o scenă deșertică în Vestul Sălbatic.
Se poate vedea un cowboy odihnindu-se în umbră în deșertul arzător, iar la o distanță mai mare, se poate vedea și un scorpion făcându-și drum prin căldura dogoritoare.
Vezi și: Iluzia optică simplă care arată cum va fi 2024 pentru tine. Ce vezi prima dată în imagine?
Dar e altceva este acolo care necesită atenția ta. Un șarpe se ascunde undeva în această imagine, iar provocarea este să-l găsești în 20 de secunde.
Nu va fi ușor să-l observi la prima vedere. Acest simplu test al abilităților de observație te ajuta să determini cât de ageri sunt ochii și mintea ta.
Verifică cu atenție imaginea. Ai găsit șarpele? Dacă te uiți cu atenție la imagine, s-ar putea să poți observa ușor șarpele.
Dacă ai reușit să găsești șarpele, ai un QI mare și cele mai bune abilități de observare.
Cei care nu au reușit să găsească răspunsul pot acum să verifice soluția mai jos.
Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a finalului de an. Găsești cele 6 diferențe din peisajele de iarnă?
Șarpele poate fi observat înfășurat în jurul lămpii atârnate de tavan.
Iluziile optice sunt fenomene care induc o percepție falsă sau distorsionată a realității vizuale.
Aceste iluzii pot apărea atunci când creierul interpretează greșit informațiile primite de la ochi sau atunci când anumite trăsături ale unei imagini sunt manipulate pentru a crea o impresie falsă.
Iluziile optice pot fi ilustrate sub formă de imagini, desene sau modele care, atunci când sunt privite, pot părea diferite față de realitatea obiectivă.
Vezi și: Iluzia optică din safari. Ești un geniu dacă vezi zebra în doar 16 secunde
Ele pot fi create prin utilizarea contrastului, perspectivelor, dimensiunilor, culorilor sau alte tehnici de design pentru a inducerea unei interpretări greșite a ceea ce este observat.
Deși iluziile optice sunt fascinante și pot fi amuzante, ele sunt, de asemenea, folosite în cercetarea științifică pentru a înțelege mai bine modul în care funcționează sistemul vizual uman.