Iluzia optică care este aproape imposibil de descifrat. Trebuie să privești cu atenție imaginea și să descoperi unde se află pasărea. Iluzia optică face senzație pe Internet și a fost „creată” fără să vrea de o femeie care se plimba prin natură atunci când a descoperit o pasăre. A fotografiat pasărea și a postat imaginea pe Internet, însă, rapid, imaginea a devenit virală, internauții încercând din răsputeri să descopere unde se afla, de fapt, pasărea surprinsă în fotografie de Yolanda Bogert, femeia care a realizat și a postat imaginea.
O iluzie optică aproape imposibil de descifrat circulă pe Internet. Yolanda Bogert, o asistentă medicală care se plimba prin natură atunci când a văzut o pasăre. A fotografiat pasărea și a publicat imaginea pe Internet, însă după puțin timp ea s-a transformat într-o iluzie optică incredibilă.
Asistentă medicală în vârstă de 42 de ani este mama a doi copii și este din Australia. Australianca a văzut pasărea care stătea în frunziș și după ce a studiat-o cu atenție, ea și-a dat seama că pasărea era o cinteză. Femeia a fotografiat pasărea și a postat imaginea pe conturile sociale, atrăgând atenția multor internauți, care au avut parte de o reală provocare în a descoperi locul în care se afla pasărea cu pricina.
Pasărea pare a se camufla perfect în frunziș datorită penajului ei, fapt care o face să fie dificil de observat. Tu poți să îți dai seama unde se află cinteza? Dacă nu reușești să o găsești, poți remarca descifrarea acestei iluzii optice în galeria foto a articolului. Poți vedea că pasărea este chiar în centrul imaginii.
Jocul de lumini și de culori poate să joace feste chiar și celei mai agere priviri, așadar nu te îngrijora dacă nici tu nu ai putut descifra misterul la prima vedere a imaginii!
În termeni științifici, iluzia optică sau iluzia vizuală reprezintă perceperea unei imagini ce conduce la o estimare eronată a realității. Iluziile optice fac obiectul studiului psihologiei percepției.
Există numeroase tipuri de iluzii optice, dintre care se pot enumera iluziile cognitive, adică rezultatul interferenței inconștiente, sau cele psihologice. Cele din urmă reprezintă efectul stimulării excesive a ochilor și a creierului.
Iluzia optică implică o eroare în percepția vizuală. Specialiștii care studiază astfel de fenomene e întâmpină dificultăți în definirea lor, iar un prim impediment îl reprezintă chiar trasarea liniei de demarcație între realitate și iluzie.