O iluzie optică a împărțit lumea în două. Ce vezi în imagine, un om sau un câine?

O iluzie optică a împărțit lumea în două. Ce vezi în imagine, un om sau un câine?
Iluzia optica devenita virala in doar cateva zile

Recent, o iluzie optică impresionantă a devenit virală pe social media, iar internauții nu reușesc să-i dea de cap. Aparent, în imagine se pot vedea două ființe complet distincte, însă ochiul uman este ușor de păcălit. Cum arată testul de percepție care a înnebunit oamenii pe rețelele sociale.

Cea mai tare iluzie optică de pe rețelele sociale

Iluziile optice sunt ideale pentru a ne testa capacitățile de comprehensiune și aptitudinile vizuale. În imaginea pe care o puteți vedea chiar aici, oamenii sunt puși în dificultate.

Unii văd un cățel alergând, în timp ce alții privesc fotografia și observă un om ce poartă un hanorac, pe care este imprimată imaginea unui câine.

Deși cei mai mulți dintre internauți sunt de părere că, în imaginea respectivă, se vede un bărbat îmbrăcat în negru, hoinărind prin zăpadă, specialiștii spun că răspunsul corect este altul.

În fotografia ce a înnebunit internetul, vedeta din imagine este, de fapt, un câine negru, de talie mică, ce aleargă către stăpânul său. Ceea ce pare a fi capul omului este, de fapt, codița stufoasă a patrupedului.

Pentru a vedea corect simbolul din poză, recomandat ar fi să vă îndepărtați de ecranul de pe care vedeți iluzia optică și să priviți imaginea per ansamblu.

Citește și Iluzia optică veche de 132 de ani.

Iluzia optică a omului cu pălărie/cățelului cu osul

Una dintre cele mai celebre iluzii optice este cea a omului cu mustață și pălărie, devenită virală în mediul online, după ce internauții s-au dat peste cap pentru a rezolva „ghicitoarea” din spatele desenului controversat. Imaginea a fost creată de Valentine Dubinin, un desenator si animator originar din Rusia.

Iluzia optică este cel puțin savuroasă. Se pare că foarte puține persoane reușesc să vadă imaginea ascunsă din desen.

În timp ce 99% dintre oameni observă bărbatul din imagine, cel cu mustață, ochi închiși și bască pe cap, doar 1% dintre respondenți au văzut figura unui cățel care ține, între lăbuțe, un os.

Explicația este extrem de simplă. Pentru a vedea imaginea patrupedului, tot ce trebuie să faci este să privești invers desenul, mai exact, să întorci fotografia cu susul în jos.