Ilie Năstase, prima reacție după demisia lui Ion Țiriac din fruntea FRT. Dezvăluiri incredibile

Ilie Năstase, prima reacție după demisia lui Ion Țiriac din fruntea FRT. Dezvăluiri incredibile
Ilie Năstase, prima reacție după demisia lui Ion Țiriac din fruntea FRT. Dezvăluiri incredibile

Ilie Năstase, prima reacție după demisia lui Ion Țiriac din fruntea FRT. Fostul lider al clasamentului mondial masculin n-a putut sta pasiv după ce bunul său prieten a renunțat la șefia Federației Române de Tenis. Țiriac și-a anunțat plecarea din respectiva funcție la ultima Adunare Generală a federației, ședință care a fost marcată de un scandal uriaș.

Ilie Năstase, prima reacție după demisia lui Ion Țiriac din fruntea FRT

Ilie Năstase și Ion Țiriac sunt prieteni de-o viață. Cei doi au format un „dublu” teribil și pe terenul de tenis, așa că nu e de mirare că Năstase a reacționat după demisia omului de afaceri de la șefia Federației Române de Tenis. Ion Țiriac era din iunie 2019 președintele FRT. Dar zvonul despre demisia sa circula de mai multă vreme. De curând, la ultima Adunare Generală a federației, el a concretizat acest zvon, anunțându-și plecarea din funcția respectivă.

Îmi dau demisia, Federaţia Română de Tenis trebuie să se reorganizeze complet din toate punctele de vedere. Trebuie să aibă un Consiliu Director, ceva, nişte angajaţi plătiţi, chiar plătiţi bine, ca să poată face ceva. Asta, pentru ca tenisul să nu dispară cum am dispărut la gimnastică”, a declarat Ion Ţiriac, conform frt.ro.

Dezvăluiri incredibile făcute de fostul lider mondial al tenisului

Ședința a fost marcată de incidente. Lui Marius Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira Sibiu, vechi contestatar al conducerii FRT, i-a fost smuls microfonul după un discurs dur împotriva lui Ion Țiriac. Omul de afaceri a dat dispoziție ca acesta să fie dat afară, iar Vecerdea a chemat poliția. Pentru Ilie Năstase, lucrurile sunt clare: unii oameni nu au ce căuta în tenis, fiind puși acolo politic sau pe legături de rudenie.

Sunt niște oameni falși, care n-au ce căuta în sportul nostru! Nu au făcut nimic pentru sportul ăsta, nu au transpirat nici 30 de minute pe teren sau înconjurul lumii, cum am făcut eu cu Țiriac! Sunt puși politic sau dacă sunt ruda cuiva, și uite așa ajung unii care habar n-au despre tenis. Vorbeam și cu domnul Țiriac: copii noștri nu știu să meargă, dar să alerge! Trebuie să facem ceva, noi nu facem!”, a spus Ilie Năstase la sptfm.

Primul lider mondial al ierarhiei ATP a mai dezvăluit și lucruri legate de perioada în care el și Țiriac erau implicați financiar în tenisul românesc.

În perioada aia am avut multe turnee de tenis pentru tineri, atât am putut să facem! La un moment dat, președintele ITF ne-a întrebat pe mine și pe Țiriac: ”Bă, dar voi sunteți nebuni? Câte turnee aveți acolo?”. I-am zis: ”Ne chinuim și noi!”. Ne-au dat puțini bani atunci, dar au fost buni și ăia. Dar când mă uit acum câți bani se bagă în Occident… Sportul de azi, în țările civilizate, se face numai pe bani! La noi lipsesc sponsorii!”, a mai declarat Ilie Năstase conform aceleiași surse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI