Ilie Năstase și Ciprian Marica se ceartă pe un teren ce nu le aparține. Cine este, de fapt, proprietarul fostei baze Voința

Ilie Năstase și Ciprian Marica se ceartă pe un teren ce nu le aparține. Cine este, de fapt, proprietarul fostei baze Voința
Ilie Năstase și Ciprian Marica au pornit un scandal în toată regula în privința fostei baze sportive Voința

Ilie Năstase și Ciprian Marica se ceartă pe un teren ce nu le aparține. Cei doi foști mari sportivi au declanșat un adevărat război al declarațiilor în privința situației fostei baze Voința. Ilie Năstase își acuză nașul de căsătorie că vrea să-l dea afară din fundația ce administrează baza și a făcut plângere penală împotriva lui Ciprian Marica. Dar niciunul dintre cei doi nu este, de fapt, proprietarul terenului pe care s-a aflat fosta bază sportivă, actualmente „Năstase & Marica Sports Club”.

Ilie Năstase și Ciprian Marica se ceartă pe un teren ce nu le aparține

Ilie Năstase și Ciprian Marica se ceartă pe un teren ce nu le aparține. Finul și nașul au pornit un adevărat scandal din cauza fostei baze Voința, actualul club sportiv „Marica& Nastase”. Fostul mare jucător de tenis arată cu degetul către Ciprian Marica, acuzându-l că vrea să-l înlăture din fundația care administrează fosta bază sportivă.

Ilie Năstase nu s-a ferit să-l eticheteze pe Marica drept „hoțoman și escroc”, declarând că a depus plângere penală împotriva acestuia.

„Acum am făcut plângere penală, făcută și înregistrată către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, domului procuror general și aici spunem exact ce s-a întâmplat, cum am fost păcalit, cum mi s-a furat fundația. Omul ăsta nu e un om, l-am băgat aici cu un contract la terenul de fotbal și am ajuns să-mi fure fundația și tot terenul. Cum e posibil? Cu acte false. Asistență și reprezentare neloială, fals în înscrisuri oficiale, înșelăciune, uz de fals. Ăsta e dosărelul nostru și trebuie să răspundă tovarășul Marica.

A început ușor-ușor și s-a băgat pe lângă mine, a ajuns să-mi fie și naș, sunt și nași falși, băiatul e un hoțoman, un escroc, care m-a escrocat pe mine și probabil o să facă și cu alții cu alte contracte. Nu îi e teamă, dar dacă nu se întâmplă nimic, eu vin aici cu buldozerul și intru și dărâm tot!”, a declarat Ilie Năstase, conform ProSport.

Cine este, de fapt, proprietarul fostei baze Voința

Ciprian Marica i-a replicat lui Ilie Năstase mai ponderat, spunând că acuzațiile sunt la limita ridicolului. Conform aceleiași surse, el l-ar fi contactat pe Ion Țiriac, vechiul prieten al lui Ilie Năstase, pentru a media o împăcare cu acesta și eventuala retragere a plângerii penale.

Și în toamna trecută, avocații lui Ion Țiriac calmaseră lucrurile între cele două „tabere”. Dar, Năstase și Marica se ceartă, de fapt, pe un teren care nu le aparține. Ilie Năstase a intrat, oficial, în posesia Bazei Voința printr-o hotărâre de guvern semnată în 15 noiembrie 1999 de primul-ministru de atunci, Radu Vasile.

Documentul prevedea oferirea spre folosință gratuită pentru folosință a unei suprafețe de 63.568 metri pătrați pe Șoseaua Pipera către Fundația pentru Tenis „Academia Ilie Năstase”, pentru o perioadă de 49 de ani. Mai exact, terenul trecea de la MTS la ONG-ul lui Ilie Năstase pentru ca acesta să înființeze o academie de tenis modernă. În 2006, perioada a fost prelungită la 60 de ani, până în 2059, scria România Liberă la acea vreme. În 2007, valoarea bazei sportive era evaluată la 50 de milioane de euro.

Terenul a fost cedat gratuit de statul român pentru 60 de ani

Abia în 2012, după 13 ani de procese cu fosta administrație a bazei Voința, Ilie Năstase a reușit, finalmente, să intre în posesia acesteia. Primul lider mondial ATP anunțase investiții de peste 100 de milioane de euro care să transforme Baza Voința într-o arenă la standarde europene.

Abia în 2012, Ilie Năstase a reușit să înceapă lucrările la academia sa de tenis, iar acestea au fost finalizate oficial în 2015. La începutul anului trecut, în proiect a fost cooptat și Ciprian Marica, nașul lui Ilie Năstase, care susține că a mai investit aproximativ 2 milioane de euro în fosta Bază Voința.

Ciprian Marica a contribuit la modernizare bazei, care are acum un teren sintetic de dimensiuni standard și trei de dimensiuni reduse. În același complex se mai află și cinci terenuri cu zgură, pentru tenis. Conform propriilor declarații, fostul atacant al naționalei a investit până acum 10 miliarde lei, adică 2 milioane de euro.

Rămâne de văzut care va fi soarta parteneriatului tot mai tensionat cu Ilie Năstase, în condițiile în care acesta este convins că Marica dorește să-l înlăture din afacerea făcută pe un teren ce aparține, de fapt, statului român.

Foto: Facebook/Marica&Nastase Sports Club

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI