27 mai 2021 | 18:08

Ilie Năstase, cerere îndrăzneață către Nicușor Dan. Ce propunere i-a putut face, de fapt

Monden
Ilie Năstase, cerere îndrăzneață către Nicușor Dan. Ce propunere i-a putut face, de fapt
Ilie Năstase, cerere îndrăzneață către Nicușor Dan. Ce i-a cerut e ireal

Ilie Năstase s-a arătat dezamăgit de felul în care România se comportă cu marii săi campioni. Fostul tenismen urmează să împlinească 75 de ani în luna iulie.

Ilie Năstase, cerere îndrăzneață către Nicușor Dan

El susține că ar fi meritat o statuie pentru ceea ce a construit de-a lungul vieții. De altfel, Ciprian Marica, nașul său, i-a făcut cadou o statuie.

”România nu acordă niciun respect campionilor! Nadia Comăneci nu are statuie, o are în America! Eu încerc de nu știu câte luni să mă apropii de primarul Capitalei, mi-a făcut Ciprian Marica o statuie, care îmi este naș. Vreau să o pun și eu acolo unde trece lumea”, a spus Ilie Năstase.

În acest sens, el s-a arătat dezamăgit de atitudinea autorităților române și spune că se simte un prizioner al propriilor trofee.

”Să o țin eu și să mă uit în fiecare zi la ea și la trofeele mele! Nici nu mai intru în camera cu trofee, parcă mă răscolește, parcă intru la pușcărie. Sunt un prizonier al acestor trofee.

Și vreau să le împărtășesc cu toată lumea, dacă să se poate! Dacă nu, pun un lacăt și le închid”, a continuat el.

Fostul campion îi cere lui Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, să îi facă o statuie în București și spune că a renunțat să mai intre în camera în care își ține trofelee, pentru că simte că intră la închisoare. 

Ilie Năstase are zeci de trofee

Ilie Năstase împlinește 75 de ani în luna iulie. El a câștigat numărul unu mondial de două ori și 83 de titluri.

A reușit să câștige US Open în 1972 și Rolland Garros în 1973. De asemenea, Năstase a câștigat turneele de la Wimbledon în 1973 și de patru ori Turneul Campionilor.

A jucat pentru Cupa Davis a României timp de 18 ani 146 de meciuri de simplu și dublu, reușind să câștige 109.  A ieșit pe locul doi în competiția la simplu de la Wimbledon de două ori în 1972.

În 2005, Tennis Magazine l-a plasat pe locul 28 în lista celor mai mari 40 jucători de tenis din ultimii 40 de ani. În plus, el a fost desemnat de patru ori cel mai bun sportiv român al anului.

În 2008, Ilie Năstase a demisionat după aproape 11 ani de la conducerea Federației Române de Tenis. În același an, el a fost înaintat în gradul de general-maior în retragere în Ministerul Apărării.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro