IKEA, anunț trist pentru toți clienții săi. Se întâmplă din 2022

IKEA, anunț trist pentru toți clienții săi. Se întâmplă din 2022
IKEA se pregătește să crească prețurile produselor din 2022

Anul 2022, așa cum scriam și anterior, va aduce un noul va de scumpiri. Nu va trece neafectate nicio ramură economică. În același timp, și marile companii anunță scumpiri. Printre acestea, IKEA a anunțat la finele anului, majporări la prețurile practicate la mai toată gama de produse, la nivel mondial, din 2022.

IKEA se pregătește să crească prețurile produselor din 2022

IKEA a anunțat că, din 2022, clienții vor plăti mai mult atunci când vor face cumpărături în magazinele sale. Cel mai mare vânzător de mobilă din lume se străduiește să absoarbă costurile mai mari din cauza problemelor continue ale lanțului de aprovizionare la nivel global.

IKEA a declarat că prețurile din magazinele sale vor crește în întreaga lume. Ajustarea va fi pentru a ajuta la compensarea costurilor semnificative de transport. Decizia are la bază și costurile cu materiile prime, suportate de Ingka Group.

Ingka Group deține și operează majoritatea magazinelor IKEA din întreaga lume. Cu filozofia sa „fă-o singur”, KEA a devenit sinonimă cu prețurile mici. În ciuda creșterii costurilor în timpul pandemiei, magazinele IKEA au menținut în mare parte prețurile stabile.

Compania invocă probleme de aprovizionare în caz de pandemie

Prețurile la mărfuri și la transport maritim au continuat să crească. Ca urmare, IKEA a declarat că nu mai poate absorbi aceste pagube pentru rezultatele sale.

„Din nefericire, acum, pentru prima dată costurile mai mari au început să afecteze economia globală. Trebuie să transferăm o parte din aceste costuri crescute asupra clienților noștri.”, a declarat Tolga Öncü, director IKEA Retail, într-un comunicat, preluat de The Guardian.

Tolga Öncü a declarat că această mișcare va asigura „competitivitatea și rezistența” IKEA, dar adaugă că „accesibilitatea va fi întotdeauna o piatră de temelie pentru noi”.

Creșteri de prețuri de 9% din cauza inflației

IKEA își va majora prețurile produselor sale cu o medie de 9% în 2022, ca urmare a presiunilor inflaționiste de pe piețele pe care operează grupul, potrivit unui comunicat.

Compania spune că decizia se bazează și pe „condițiile economice în schimbare care afectează toate industriile”. În comunicat, Tolga Öncü a citat ca factori declanșatori și rata inflației.

De asemenea, a precizat că procentul de 9% reprezintă o medie a tuturor piețelor pe care operează. Această variație va fluctua în funcție de situația fiecărei țări.

Tolga Öncü, a apărat această acțiune ca fiind o asigurare a îndeplinirii scopului de a „crea o viață de zi cu zi mai bună pentru mulți oameni”. Decizia i-a în calcul și ideea de a proteja competitivitatea și reziliența companiei.

Grupul a declarat că și-a propus întotdeauna o strategie de a aduce marja brută a produsului la cel mai mic nivel posibil, pentru a putea oferi prețuri finale mai ieftine. „Investim o mare parte din venitul nostru net în afacere pentru a menține prețurile cât mai mici posibil.”, a declarat Öncü.

Gama de factori care au influențat decizia IKEA

Retailerul a declarat că a înregistrat o cerere fără precedent pentru produse legate de casă. În acest caz este vorba de mobilier, produse de depozitare și articole legate de biroul de acasă în timpul pandemiei. Creșterea a fost atât de mare, încât nu a reușit întotdeauna să satisfacă toate nevoile clienților săi.

Oficialii IKEA au declarat că încearcă să atenueze impactul continuu din cauza problemelor lanțului de aprovizionare. Vor încerca să reducă întârzierile de expediere, prin utilizarea de nave și încărcătoare suplimentare de hărți.

„Intenția noastră este de a returna clienților orice scădere a prețurilor de achiziție pe care o obținem., a declarat Tolga Öncü.

Cum va afecta decizia IKEA piața, rămâne de văzut. Nu s-au dat date concrete referitoare la momentul majorărilor. Mai mult ca sigur vor fi în prima parte a acestui an.