Ikea, anunț de ultimă oră despre produsele lor. Toți clienții trebuie să afle

Ikea, anunț de ultimă oră despre produsele lor. Toți clienții trebuie să afle
Ikea, anunț de ultimă oră despre produsele lor

Ikea a făcut un anunț de ultimă oră cu privire la produsele companiei. Este o decizie de care toți clienții trebuie să afle și care vizează perioada 2025-2028. Prin această decizie, gigantul suedez al mobilierului își propune să reducă deșeurile de plastic și, pe cale de consecință logică, poluarea. Iată ce decizie a luat Ikea și de ce!

Ikea, anunț de ultimă oră despre produsele lor

Ikea a informat că o să renunțe la ambalajele de plastic până în anul 2028. Compania a anunțat că renunță la plasticul cu care își ambala produsele. Acest proces începe în anul 2025 și o să dureze trei ani, mai exact până în anul 2028.

Ikea va înlocui plasticul de unică folosință cu hârtie, iar compania va fi nevoită să investească în cercetare.

Acesta o să fie însă un proces gradual anunțat de gigantul suedez al mobilierului, iar prin acest proces de eliminare treptată își propune să reducă deșeurile de plastic și, în cele din urmă, poluarea.

Ikea a redus deja cantitatea de plastic folosită la ambalarea produselor

Ikea spune că deja a redus semnificativ cantitatea de plastic utilizată la ambalare, iar la ora actuală mai puțin de 10% din volumul total de material de ambalare folosit anual este plastic. Până la ora actuală, compania utiliza 920.000 de tone de material de ambalare pentru produsele sale și pe care cheltuiește circa un miliard de euro pe an.

„Eliminarea treptată a plasticului din ambalajele de consum este următorul mare pas în călătoria noastră de a face soluțiile de ambalare mai durabile, precum și de a consolida angajamentul general de a reduce poluarea cu plastic și de a dezvolta ambalaje cu materiale regenerabile și reciclate”, a explicat Erik Olsen, Packaging & Manager de identificare al IKEA (Suedia).

Totodată, Erik Olsen a mai spus că această schimbare va fi una progresivă și se va derula pe următorii câțiva ani, concentrându-se în principal pe hârtie, întrucât este un produs reciclat la scară largă în toată lumea.

„Schimbarea va avea loc progresiv în următorii câțiva ani și se va concentra în principal pe hârtie, deoarece este
reciclabilă și reciclată pe scară largă în întreaga lume”, a mai zis acesta.

Procesul de eliminare a plasticului nu o să fie ușor: compania o să fie nevoită să se concentreze foarte mult pe dezvoltarea de noi materiale.

Despre Ikea

Ikea este o companie privată ce comercializează mobilier casnic. Ea a fost fondată în Suedia, însă este deținută de către o fundație olandeză, controlată de familia Kamprad. Inter IKEA Systems B.V. este proprietarul și francizorul mărcii comerciale Ikea, companie suedeză cu birouri în Olanda, Suedia și Belgia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI