Idei pentru vacanța de 1 Decembrie, în România. Ce puteți face în acest mini-concediu

Idei pentru vacanța de 1 Decembrie, în România. Ce puteți face în acest mini-concediu
Idei pentru vacanța de 1 Decembrie

În acest an, 1 Decembrie, Ziua Națională a României, este într-o zi de marți, iar luni, de Sfântul Andrei, este zi liberă. Astfel, românii vor avea parte de o mini-concediu. Iată câteva idei pentru vacanța de 1 Decembrie 2020.

Idei pentru vacanța de 1 Decembrie, în România

Prezența pandemiei de coronavirus, modifică planurile pentru primul city break de iarna 2020. Iată cum putem profita de acest week-end prelungit. Pentru acest an, este indicat să ne axăm doar pe călătorii în interiorul țării.

Cei care nu vor să călătorească în acest an, pot opta pentru un maraton de filme sau seriale sau alte activități interesante, menite să relaxeze.

Idei pentru vacanța de 1 Decembrie, în pandemie

Pandemia de COVID-19, nu trebuie ignorată, atunci când vine vorba despre vacanța de 1 Decembrie 2020. Înainte de a porni în vacanță, trebuie adunate câteva informații, referitoare la călătoria în pandemie.

În contextul pandemiei de coronavirus, unele unități de cazare au pus în practică măsuri suplimentare de siguranță. Printre obiectivele care trebuie puse pe listă, se numără cele mai puțin aglomerate. Dacă opțiunea de a călători în această vacanță de 1 Decemebrie 2020, este cea favorabilă, este indicat ca orice persoană să aibă asupra ei următoarele:

 • Mască, care trebuie să acopere gura și nasul și ar fi indicat să fie și de rezervă
 • gel dezinfectant pe bază de alcool, a cărui concentrație, trebuie să fie de cel puțin 70%
 • șervețele dezinfectante, care să conțină alcool în concentrație de minim 70%
 • un termometru.

Măsuri speciale în contextul pandemiei

Tot din cauza pandemiei, trebuie evitate locurile aglomerate, precum și strângerile de mână sau îmbrățișările. Unele autorități pot lua măsuri de carantină locală, care ar putea afecta persoanele aflate în vacanța de 1 Decembrie.

De aceea, este indicat ca înainte de a pleca, persoanele să se intereseze care sunt condițiile de călătorie. Așadar, iată câteva idei pentru vacanța de 1 Decembrie:

Idei pentru vacanța de 1 Decembrie, în țară

Printre posibilele destinații, unde se poate petrece mini-concediul de 1 Decembrie 2020, sugerate de www.fotostefan.ro, se numără:

 • Timișoara – care a fost desemnată și Capitala Europeană a Culturii din 2021. Este traversată de râul Bega și are o semnificație istorică deosebită pentru români. Din acest oraș a pornit Revoluția, care ne-a scăpat de comuniști.
 • Iași – orașul celor 7 coline:  Dealul Cetățuia, Dealul Galata, Dealul Copou, Dealul Breazu, Dealul Sogari, Dealul Bucium și Dealul Repedea
 • Oradea – capitala Art Nouveau a României, datorită numărului mare de clădiri care aparțin acestui stil.
 • Sibiu – județul cu foarte multe castele, biserici fortificate, peisaje frumoase și preparate delicioase.
 • Suceava – vechea reședința a Moldovei și principala reședință timp de 200 de ani. Aici se află Cetatea de Scaun – martora numeroaselor lupte duse împotriva turcilor. Printre personalitățile importante care au rădăcini în Suceava, se numără: compozitorul Ciprian Porumbescu, scriitorul Mihai Sadoveanu, Nicolae Labiș.
 • Satu Mare – situat pe râul Someș, cu denumirea veche a acestuia: Satmarul, Satu Mare este un oraș de graniță. Aici se resimt influențele maghiare, germane sau ucrainene. Obiceiurile românești de aici sunt diferite față de celelalte locuri din România.
 • Cluj – este Capitala istorică a Transilvaniei. Cuprinde accente ale orașului modern, cum ar fi: atmosfera, energie și o puternică legătură cu trecutul.