Idei de vacanță în România – 24 de locuri speciale în care ar trebui să ajungi

Idei de vacanță în România – 24 de locuri speciale în care ar trebui să ajungi
Idei de vacanță în România - 24 de locuri speciale în care ar trebui să ajungi

Încă de mici am învățat cât de frumoasă este țara noastră la orele de geografie. Am învățat că România este împânzită de munți cu duiumul, plaje, istorie și tradiție cât vezi cu ochii, castele și cetăți de faimă internațională. faună cât cuprinde, ape termale și lista poate continua. Dar care ar putea fi locul perfect pentru o vacanță? Ei bine, iată 24 de locuri speciale în care trebuie să ajungi cu cei dragi.

 • Viscri, județul Brașov

Poți să mergi de zeci de ori aici, mereu te va surprinde. Micul sat este populat de doar 500 de oameni și este foarte liniștit. Ajungi în Viscri după un drum cu mașina de 20 de minute, pe un drum neasfaltat. Pe parcurs, nu îți vei lua ochii de la geam deoarece nu vrei să ratezi priveliștea. Locul este unul medieval iar localnicii au decis să nu modifice absolut nimic, păstrând autenticitatea.

 • Cascada Cailor, Munții Rodnei

Cascada cailor este situată la un traseu de câteva ore de stațiunea Borșa. Pentru a ajunge în vârf, poți lua o telecabină. Dacă ești curajos și ai chef de aventură, poți porni și la pas. Odată ajuns acolo, vei observa cea mai mare cascada de pe întinsul României, una de 90 de metri.

 • Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenţei, Sighetul Marmației

Mulți deținuți politici și-au găsit sfârșitul aici, în vremea comunismului. Erau condiții de detenție oribile, mulți cedând mai întâi psihic, apoi fizic. După ani întregi petrecuți la abilitarea lui, muzeul este recunoscut ca unul ce păstrează istoria Europei, fiind așezat pe aceeași treaptă cu Memorialul din Auschwitz, Germania.

 • Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș, județul Harghita

Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din Europa Centrală. Îl vei găsi la aproape 1000 de metri altitudine, în munți. Aici te poți bucura de o natură conservată și un lac natural ce îl poți străbate cu barca sau înot.

 • Mănăstirea Voroneț, Gura Humorului, județul Suceava

Indiferent din ce parte a țării vii, trebuie să vizitezi măcar odată Bucovina. Mănăstirea Voroneț a fost lăsată moștenire de Ștefan cel Mare acum 500 de ani, ar fi păcat să nu o vizitezi măcar odată. Numită și „Capela Sixtină a Estului” și „albastru de Voroneț” este o atracție turistică pentru credincioși și nu numai.

 • Delta Dunării

Nu cred că Delta Dunării are nevoie de introducere. Fauna bogată și peisajele din barcă de la răsărit te vor cuceri imediat.

 • Transfăgărășan

Curbele impresionante ale acestui drum sunt raiul oricărui șofer pasionat. Este un drum sălbatic plin de peisaje spectaculoase ce îți vor tăia respirația.

 • Sighișoara, județul Mureș

După Evul Mediu, a rămas Sighișoara, o comoară cu care ne mândrim, numită și „perla Transilvaniei”. Odată ajuns aici, vei afla istoria locului. Femei arse pe rug acuzate de vrăjitorie, tâlharilor li se tăia mâna, iar negustorii erau batjocoriți.

 • Cascada Bigăr, județul Caraș-Severin

Este un loc extraordinar pentru fotografi. Cascada Bigăr a fost clasată în 2013 pe locul 1 într-un top internațional al cascadelor unice în lume.

 • Cimitirul Vesel de la Săpânța, județul Maramureș

Locul este total opus peisajului sumbru la care poate te-ai gândit în primă fază. Acest cimitir este o adevărată manifestare a artei, un loc pe care trebuie să-l vizitezi.

 • Complexul Harmonie, Predeal, județul Brașov

Dacă de mic ți-ai dorit o casă în copac, atunci acesta este locul perfect pentru tine. Pe dinafară sunt căsuțe suspendate construite din lemn. Pe dinăuntru vei găsi un cadru modern, romantic, cu jacuzzi , șemineu și un stil aristocratic din secolul 18.

 • Roșia Montană, județul Alba

În prezent, locul se află în declin economic din cauza protestelor din 2013. Tineri ambițioși încearcă să aducă turismul din nou pe picioare în această zonă, iar tu poți ajuta.

 • Salina Turda, județul Cluj

La câteva sute de metri sub pământ și la câțiva kilometri de Cluj, se afla Salina Turda. Aici vei găsi o mini bază de agrement cu teren de sport, amfiteatru, loc de joacă pentru copii și multe altele.

 • Cazanele Dunării – Dubova, județul Mehedinți

Un peisaj cum cel mai probabil nu vei găsi nicăieri, cu o liniște deplină, vei putea admira statuia lui Decebal și multe alte atracții turistice.

Alte 10 locuri speciale din România ce trebuie vizitate

 1. Orașul Sibiu
 2. Cetatea Alba Iulia Carolina
 3. Castelul Peleș, județul Prahova
 4. Calea Victoriei, București
 5. Mocănița de pe Valea Vaserului, județul Maramureș
 6. Podul lui Dumnezeu, județul Mehedinți
 7. Piscină „Pă Coastă” – exact ca in Bali
 8. Rezervația  Grădina Zmeilor – hai să afli legenda
 9. Sanctuarul urșilor de la Zărnești
 10. Biserica din Pustietate
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI