Ianis Hagi, victima propriului său talent. Ce s-a întâmplat cu mijlocașul român în Champions League

Ianis Hagi, victima propriului său talent. Ce s-a întâmplat cu mijlocașul român în Champions League
Ianis Hagi, victima propriului său talent. Ce s-a întâmplat cu mijlocașul român în Champions League

Ianis Hagi, victima propriului său talent. Ce s-a întâmplat cu mijlocașul român în Champions League. Internaționalul român de la Rangers a debutat cu gol în noua ediție a campionatului scoțian. Dar, nu după multă vreme, el a fost faultat dur de un adversar și a fost înlocuit. Acest lucru și-a pus amprenta și pe situația lui Ianis Hagi în partida pe care echipa lui Steven Gerrard a disputat-o la Malmo, marți seară, în turul 3 preliminar al Champions League.

Ianis Hagi, victima propriului său talent

Ianis Hagi, victima propriului său talent. Mijlocașul român a debutat cu gol în prima etapă a noului sezon din Scoția. Rangers a învins cu 3-0 pe Livingston, dar internaționalul de 22 de ani a deschis scorul încă din minutul 8. Însă, 20 de minute mai târziu el a fost victima unui atac dur și întârziat al lui Adam Lewis, jucător împrumutat de Livingston de la Liverpool. Steven Gerrard a fost nevoit să-l schimbe pe Ianis, într-un moment în care acesta ar fi avut ocazia să demonstreze și mai mult ce știe.

La finalul partidei, antrenorul campioanei Scoției își exprima speranța că Ianis Hagi va putea fi recuperat până la prtida cu Malmo, din turul 3 preliminar al Champions League.

A înscris un gol important pentru noi (n.r. – Ianis Hagi) și să sperăm că lovitura nu este foarte serioasă. Piciorul este puțin umflat acum, dar să sperăm că nu îl va ține departe de teren prea mult. E posibil să piardă meciul de marți (cu Malmo), dar avem fizioterapeuți buni aici. Așa că sperăm ca ei să poată să scoată un iepure din joben și să îl avem la Malmo, pentru că important pentru noi”, a spus Steven Gerrard după meci.

Ce s-a întâmplat cu mijlocașul român în Champions League

Accidentarea lui Ianis Hagi l-a înfuriat pe editorialistul scoțian Jonny McFarlane. Acesta a criticat faptul că jucătorii tehnici precum Hagi Jr. nu sunt suficient protejați de arbitri. El a propus sancțiuni mai dure pentru fotbaliștii care comit faulturi dure.

Când ați mai văzut fotbaliști scoțieni de creație, care să îți ia răsuflarea cu o fază spectaculoasă? Ianis Hagi are o tehnică pe care nu o întâlnești la niciun scoțian, cu excepția lui Billy Gilmour (n.r. – jucător de 20 de ani, cedat de Rangers la Chelsea încă din 2017). Iar românul a fost o victimă a unei intrări dure, care nu a fost sancționată îndeajuns de mult de către arbitru. Astfel de fotbaliști trebuie protejați, iar comisiile ar trebui să se gândească la asta. Este momentul să începe să creăm și noi niște Hagi, a scris Jonny McFarlane în rangersreview.co.uk.

Din păcate, efectele accidentării s-au văzut la meciul cu Malmo de marți seară. Ianis Hagi n-a intrat niciun minut pe teren, deși era aproape recuperat. El s-a reaccidentat, însă, chiar la încălzire.

Mi-aș fi dorit să am mai multe opțiuni pe bancă, dar am avut o situație neplăcută la încălzire. Ianis Hagi a devenit indisponibil la încălzire”, a declarat Steven Gerrard, după meciul de la Malmo.

Suedezii au câștigat cu 2-1, Rangers reușind să reducă din handicap prin Davis, în minutele de prelungire ale partidei. Returul va avea loc pe 10 august, pe Ibrox Park din Glasgow.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI