Ianis Hagi, meci de senzație! I-a dat două goluri în cinci minute lui Ciprian Tătărușanu

de: Andrei Simion
16 07. 2020

Ianis Hagi a fost eroul lui Glasgow Rangers în amicalul pe care scoțienii l-au disputat în Franţa, cu Olympique Lyon. Decarul echipei naționale a României a marcat singurele goluri ale partidei, în minutele 20 și 25. În poarta francezilor a fost titularizat Ciprian Tătăruşanu. Duelul celor doi tricolori a fost un meci amical din cadrul Veolia Cup. Kent, de la Rangers, a luat cartonaşul roşu în minutul 39. Nice şi Glasgow Rancers sunt celelalte două echipe înscrise în competiţie. Formaţia de pe Coasta de Azur va fi adversara de sâmbătă a echipei lui Ianis Hagi.

Ianis Hagi a marcat singurele goluri ale partidei cu finalizări din interiorul careului

Primul gol marcat de Ianis Hagi în poarta lui Ciprian Tătăruşanu a venit în urma unei lovituri de colţ. Fundaşii lui Lyon au fost neatenţi, iar un jucător scoţian a pătruns nestingherit. A trimis în faţa porţii, iar Ianis a marcat chiar din faţa lui Tătăruşanu. A doua reuşită a venit după o acţiune pe partea stângă a atacului lui Rangers. Centrarea a mers spre Ianis Hagi, care a reluat din prima şi a marcat la colţul lung.

Olympique Lyon este una dintre echipele care se vor lupta pentru trofeul Champions League în luna august. Francezii au câştigat partida tur din optimile de finală, în faţa lui Juventus, scor 1-0. Şi Glasgow Rangers va fi prezentă în cupele europene. Scoţienii vor încerca să obţină o calificare miraculoasă în Europa League, după 1-3 pe propriul teren în faţa lui Bayer Leverkusen.

În partida contra lui Lyon, Ianis Hagi a fost folosit în spatele vârfurilor, poziţia preferată a românului. Rămâne de văzut dacă această prestaţie îl va convinge pe Steven Gerard să păstreze aceeaşi aşezare tactică. Totuşi, antrenorul scoţienilor a căutat variante de transfer pentru această poziţie, astfel încât Ianis să meargă din nou în bandă. Românul a fost folosit pe post de extremă şi în sezonul precedent.